U sredu, 27. marta, od 17.00 do 20.00 Galerija SKC Novi Beograd u Ciklusu: U kontaktu sa stvaralačkim činom, biće VEČERNJI AKT - čas crtanja po modelu. Večernji akt jedan je od glavnih  i omiljenih stručnih predmeta na fakultetima umetnosti, mada je crtanje akta po modelu jedan od najtežih crtačkih problema i  ogledalo talenta i umetnikovog majstorstva.


Profesor Dimitrije Pecić i studenti treće godine slikarskog odseka FLU u Beogradu održaće čas crtanja pod nazivom „Večernji akt“. Pokazaće nam veštinu crtanja i skiciranja najvažnijih aspekata položaja i pokreta tela, u okviru postavke svoje izložbe crteža.


Kroz proces razrešavanja odnosa i istraživanja likovnog jezika i iskustva, te specifične osećajnosti i mišljenja umetnika, prisustvovaćemo nastajanju skica, krokija, studija... Velika je veština nacrtati ljudsko telo da sedi, stoji, pogoditi proporcije, izraz lica, nacrtati šake, stopala...


Posebno osvetljen, menjajući poze, model će pozirati studentima nekoliko sati u prisustvu posetilaca. Razotkrivajući publici „likovni čin“ pružićemo im i mogućnost da i sami crtaju na času Večernjeg akta.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..