1/18 Collective Poster Exhibition je grupna izložba plakata. Otvara se 23. marta 2013. godine u 20 časova u galeriji Stepenište u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, Beograd i trajaće do 5. aprila. 1/18 će predstaviti radove mladih autora koji su prisutni na italijanskoj grafičkoj sceni.

 

Ime izložbe označava odnos jedne teme postavljene pred osamnaest učesnika. To je pokazatelj koji ujedno alaudira i na samu temu izložbe. Koncept izložbe se sastoji u interpretaciji reči “relation”, koja na engleskom jeziku znači “odnos”. Učesnici su pozvani da odgovore plakatom, uzimajući u obzir svaki bliži ili dalji smisao koji ta reč nosi sa sobom. Izložba je takođe prilika da se beogradskoj publici prikaže raznovrsnost kreativnog miljea iz kojeg dolaze autori. Oni su pohađali ili upravo završavaju studije na različitim fakultetima za dizajn, među kojima su Politecnico di Milano, IUAV di Venezia, CFP Bauer di Milano, ISIA di Urbino. Njihovo različito poreklo ima za cilj da obogati izložbu raznovrsnim pristupima i interpretacijama.

 

(http://one-eighteenth.tumblr.com/)


Učesnici:


Silvia Agozzino, Luigi Amato, Federico Antonini, Lorenzo Bravi, Giulio Cesco Bolla, Federico Conti Picamus, Maria Roberta Cramarossa, Alessio D’Ellena, Dario Ferrando, Michele Galluzzo, Silvio Lorusso, Ilaria Marengo, Laura Paniccià, Ana Radovanović, Marco Goran Romano, Gianluca Sandrone, Moreno Tuttobene i Dario Verrengia.


Galerija Stepenište:


Galerija Stepenište, kako vizuelno, tj, samim fizičkim prostorom u koji se ugnezdila, tako i po pitanju koncepta/zamisli, jeste umetnuti artefakt. To je mesto preispitivanja uzmeđu kulture, istorije, obrazovanja (veštine, procesi i znanja iz polja umetnosti, istorije umetnosti i teorije forme) i istraživačke avanture umetnika koji stvara u potrazi za svojim identitetom u odnosu na lični doživljaj i svoje okruženje u kome i iz koga stvara. U komunikaciji, iako su sadržaji Šumatovačke inkluzivni i galerija Stepenište i Studio na prvom spratu, na žalost ostaju nepristupačni osobama koje su vezane za invalidska kolica.



<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..