Forum: publika o radovima vizuelne umetnosti - Irena Ristic, Obican jedan bioskop: NEPAR; u ponedeljak, 18. marta 2013. od 20 sati u Kulturnom centru REX, Jevrejska 16, Beograd, vodiće se otvoreni razgovor među publikom o radu OBICAN JEDAN BIOSKOP: NEPAR, umetnice Irene Ristic.

 

Vece ce poceti sa kompletnom instalacijom i projekcijom, nakon cega cemo da pricamo :) Odavde skinite informacije i dokumentaciju o izlozbi i umetniku, kao i pitanja o kojima cemo diskutovati::

 

[Tekstovi i vizuelna dokumentacija, pdf, 1,5 MB]
http://razgovori.files.wordpress.com/2013/03/ukp-irena-ristic.pdf

[Tekstovi bez vizuelne dokumentacije, Word, 90kb]
http://razgovori.files.wordpress.com/2013/03/ukp-irena-ristic.doc


Umetnica Irena Ristic bavi se umetnoscu na nacin koji je tesko okarakterisati jedinstvenim terminom. Tako i rad o kome cemo diskutovati *Obican jedan bioskop: Nepar* "kroz prozorska okna prati dan stanara u jednoj kuci: prolazne fragmente intimnosti - uhvacene, potom i uvelicane u svom nastajanju i nestajanju. Kroz prizore prozora pro?e 99 aktera razlicitih uzrasta, izbora i zanimacija, a svaki stanar vidi se samo jedanput, na kratko, pojavljuje se i izmice, kako pogledu, tako i ocekivanjima...". Rad je snimljen, koreografisan i dramaturski obra?en, montiran, predstavljen na pozornici, publika je postavljena na specifican nacin, svetla su usmerena ka publici, ne ka sceni. Da li je rad film, instalacija, intervencija, predstava, desavanje ili kompozicija u prostoru? Ili nesto sasvim drugo?

 

Pozivamo vas da dođete i razmisljate naglas, sa drugima, o tome kako prici ovom radu, na koji nacin on vibrira u nasoj svakodnevici, kako primiti od rada ono sto nije bilo planirano...

 

Vise o ovom radu mozete videti ovde: http://hop-la.org/nepar.html

. . . . . . . . . .

Projekat UMETNIK KAO PUBLIKA je javni forum u okviru kog publika, na osnovu materijala koji umetnik priprema unapred i uz pomoc moderatora, iznosi i međusobno preispituje misljenja o odabranim radovima savremene vizuelne umetnosti. Diskusije daju mogucnost da se "razmislja naglas", da se ove misli suprotstave bez pretenzija da postoji samo jedan pravi odgovor, odnosno jedinstveno viđenje umetnosti.

 

Razgovori se ne vode strucnim jezikom i pristup temama je takav da se ne daje prednost profesionalnom iskazivanju misljenja i stavova, pa su dobrodosli svi zainteresovani da cuju tu?e i podele svoje misljenje o umetnosti, o svakodnevici, o tome na sta nas inspirise umetnosti i tome sta se menja posle susreta sa radovima.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..