Cedomir D. Milosavljevic rođen je 1960. godine u Pancevu. Studirao slikarstvo na Likovnoj akademiji u Beogradu od 1982. do 1989. godine. Pored fotografije, kao relativno novog medija svog umetnickog izrazavanja, vec duze vreme profesionalno se bavi restauracijom, konzervacijom i ikonopisom.


Za fotografiju je, 2012. godine na godisnjoj izlozbi casopisa ReFOTO "Monohromatski svet" nagrađen pohvalnom diplomom u finalnom konkursu. Na ovogodisnjoj izlozbi pomenutog prestiznog casopisa za fotografiju, usao je u uzi izbor kandidata po konkursu na temu "Moje mesto, moji ljudi".

 

Iskustvo opazanja steceno radom u raznorodnim medijima, kojima se Milosavljevic bavi, rezultiralo je pojavom zanatski briljantnih fotografija po klasicnim motivskim predloscima - portret, pejzaz, mrtva priroda - da bi se umetnicko razmisljanje nadalje, nastavilo kroz fotografije kolaza i kompozicija u kojima prizor realno vidljivih motiva sublimira u simbolicku poruku. Za najbolje primere ove umetnicke poetike Cedomira Milosavljevica navodimo fotografije iz ciklusa pod nazivom "Danas je vas srecan dan".

 

Pored najkrace reminiscencije radova iz nekoliko tematskih oblasti ova izlozba, kao glavni deo svoje postavke donosi fotografije grupnih portreta u kompozicijama njihove simbolicki prikazane i predmetom zanimanja naglasene profesionalne uslovljenosti ili opredeljenja. Pre svega muzike, umetnickog i licnog zanimanja portretisanih licnosti (...)

 

M. P.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..