liceulice-098Danas je Liceulice u Galeriji 12 Hub proslavilo svoj drugi rođendan. Predstavljena je regionalna izložba plakata i infografa "Iz dobrih razloga", prikazan je kratki film o festivalu Vreva i najavljene su nove aktivnosti i inicijative.

 

Liceulice platforma je povodom svog drugog rođendana pripremila regionalnu izložbu plakata i infografa "Iz dobrih razloga" u Galeriji 12 Hub. "Iz dobrih razloga" je program koji podstiče razvoj socijalnog marketinga i upotrebu dizajna u službi dobrih društvenih promena. Izložbu sa jedne strane čine radovi priznatih autora iz zemlje i regiona koji su se odazvali na poziv Licaulice da pripreme rad za ovu izložbu, među kojima su Borut Vild, Dejan Dragosavac Ruta, Isidora NIkolić, Monika Lang, Bratislav Milenković, Vjeko Sumić, Mane Radmanović, Nemanja Jehlička, Vesna Pešić, Nikola Prijić, Filip Bojović, Vuk Palibrk, Nikola Puzigaća, Miloš Ćosović Desko, Davor Gromilović, Filip Pomykalo i Sanja Polovina, a sa druge strane, radovi nastali na radionici koja je održana ovog vikenda i koja je bila posvećena dizajnu u službi društvenih promena kroz istraživanje tehnike infografika. Svi radovi na ovoj izložbi inspirisani su najnovijim istraživanjima o beskućnicima u Srbiji.

 

U okviru rođendanske proslave, premijerno je prikazan i kratak film o Festivalu Vreva, čiji su autori nezavisna produkcija Ciklotron.


Predstavnici Liceulice predstavili su ovogodišnje rezultate i najavili nove planove i aktivnosti. Direktor Liceulice Milosav Marinović izjavio je: "Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u protekle dve godine, sa naših četrnaest izašlih brojeva, sa prvim brojevima u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na Kosovu, sa novim onlajn portalom Licaulice regionalne platforme aktivizma, sa festivalom Vreva, a naročito smo zadovoljni što je entuzijazma i planova za naredne godine sve više." Koordinatorka Liceulice platforme Nikoleta Kosovac najavila je novu kampanju "Moj komšija bez krova" koju Liceulice pokreće zajedno sa Crvenim krstom Palilula i Agencijom D Kit. "U pitanju je inicijativa za pokretanje neformalne onlajn zajednice koja će na aktivan način, kroz razne akcije, omogućiti direktnu pomoć našim sugrađanima bez krova nad glavom. Sendvič viška, konzerva hrane koja već dugo stoji ili par toplih čarapa su male stvari koje beskućnicima u našem komšiluku mogu značiti život" - dodala je Kosovac.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..