radionica-fotografijeU četvrtak, 18. i petak, 19. oktobra od 18.00 do 21.00  u Galeriji SKC-a Novi Beograd najavljujemo FOTO-RADIONICU (prvi put u okviru udruženja „ILUZIJA”), iz Ciklusa: U kontaktu sa stvaralačkim činom. Autorke programa: Bojana Pokrajac i Nataša Brkić

Projekat „Foto-radionica” je fotografska radionica namenjena svim ljubiteljima fotografije, na kojoj će se učesnici kroz prilagođena predavanja i interaktivne vežbe upoznati sa osnovama fotografskog stvaralaštva.

U teoretskom delu upoznaćemo se sa fotografskim priborom i alatima, načinom na koji rade, modovima koji su ponuđeni na aparatu, tehnikama snimanja, kompozicijom. Zavirićemo malo i u obradu fotografije kroz digitalne mračne komore. U praktičnom delu učesnici će se upoznati sa svojim fotoaparatom (ili našim) i ostalom opremom koja je potrebna u fotografiji. Takođe u ovom delu učesnici će se oprobati u fotografskim zadacima kao što su recimo portret, radni portret i dr. Nakon ovoga uslediće prezentovanje i interaktivno komentarisanje snimljenog materijala.

Cilj ove radionice je upoznavanje i učenje  osnovnih postupaka i principa u fotografiji, s naglaskom na digitalnu fotografiju.

Radionica je besplatna i traje dva uzastopna dana po 3 časa (ukupno 6 sati).

„ILUZIJA“, udruženje filmskih animatora, osnovano je 2006. godine sa ciljem da edukauje one koji se bave filmskom animacijom i specijalnim efektima, propagiranjem domaćeg animiranog filma kod mladih, organizovanjem seminara i kurseva. U tu svrhu udruženje je proizvelo nekoliko autorskih animiranih filmova koji se prikazuju po domaćim i stranim festivalima, TV stanicama i školama.

Da biste se prijavili na radionicu koja je besplatna, pošaljite mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa subjectom „Rezervacija za radionicu” i vašim podacima:  ime, prezime, godina rođenja i kratki rezime.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..