image001Centar za likovno obrazovanje Sumatovacka i Fondacija Balkankult Intereg, imaju cast da Vas pozovu da ucestvujete u besplatnim jednodnevnim radionicama pod nazivom KULTURA, UMETNOST I AUTORSKO PRAVO U SRBIJI  - Ucimo od proslosti i stvarajmo buducnost (zasnovan na WIPO Publikaciji  „Umetnost i autorsko pravo“).

Radionica ce se odrzati u petak 19.10.2012. sa pocetkom u 9.30 casova u prostorijama Centar za likovno obrazovanje u Sumatovackoj 122 u Beogradu. Radionica je namenjena pojedincu kao autoru, sa jedne strane, i korisniku sa druge; institucijama koje se organizovano bave plasmanom i promocijom kulturnih vrednosti (autorskih dela) u Srbiji.

Cilj radionice je da lobira kod mladih ljudi kao stvaralaca u umetnosti  da postoji pravna sigurnost i mogućnost zaštite njihovih dela odnosno autorskih prava na delu; zakonska regulativa standardizovana po međunarodnim standardima svetskih ugovora i konvencija u ovoj oblasti i prema direktivama EU. Drugim rečima, ostvarivanje mogućnosti da mladi stvaraoci ostanu u Srbiji, i od svoga rada mogu da žive, kao i mogućnosti za plasman dela u svet.

TEME RADIONICE
Teme radionice baziraju se na dvema  publikacijama: Intelektualna svojina – moćno sredstvo ekonomskog razvoja, autora Kamila Idriza i na publikaciji Svetske organizacije za intelektualnu svojinu - WIPO, Zeneva, pod nazivom Ucimo od proslosti i stvarajmo buducnost -  Umetnost i autorsko pravo.(obe publikacije bice dostupne ucesnicima)

Razgovor ce se voditi na sledece teme:
Sta je autorsko pravo i kako se stice
Ko moze biti nosilac ovog prava
Kako zastititi autorsku kreaciju odnosno umetnicki izraz
Koji su uslovi za dobijanje autorsko-pravne zastite
Koja prava autorsko pravo daje svom titularu
Da li se i kako moze vrsiti prenos prava
Kako se od stvaralastva moze ziveti kroz autorske tantijeme
Da li je autorsko pravo jednako regulisano sirom sveta

Vise informacija o radionici i programu nalazi se u dokumetnima prilozenim ovom pismu.
Ljubazno preporucujemo i molimo Vas da ih podelite sa svojim kolegama, studentima, djacima kao i svima onima za koje verujete da bi ucesce u radionici bilo korisno i inspirativno.

Vise informacija i prijave mozete dobiti na telefone 060 50 40 575 i 060 50 40 572.

Broj ucesnika je ogranicen a prijave traju do cetvrtka 18.10.2012. Prijave se primaju iskljucivo u elektronskoj formi na mail art@sumatovacka sa naznakom za ucesce u radionici KULTURA, UMETNOST I AUTORSKO PRAVO U SRBIJI.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..