radionica-animacijeProjekat „Radionica animacije i animiranog filma“ za svrhu ima uvođenje polaznika u svet animacije, animiranog filma i filma generalno. Kroz predavanja različite primere i vežbe, pređeno gradivo biće osnove crtanja, klasične 2D animacije, osnove filma i filmskog jezika, 3D kompjuterske animacije. Radionica je besplatna i traje dva uzastopna dana po 3 časa (ukupno 6 sati).

Da biste se prijavili na radionicu pošaljite mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. subjekt „Rezervacija za radionicu”, a pošaljite i vaše podatke: ime, prezime, godinu rođenja i kratki rezime o sebi.

Ako ste imali iskustva u oblasti stripa, animacije, crtanja ili posedujete svoje radove – pošaljite linkove ili ponesite radove sa sobom.

Opšti cilj projekta „radionica animacije i animiranog filma“ je povećati zainteresovanost polaznika za animaciju, dizajn i film generalno, stimulisati ih za bavljenje ovom vrstom delatnosti. Ovom radionicom polaznik dobija uvid u problematiku izrade reklama, filmova i sličnih projekata.

Ovaj projekat je edukativne prirode. Namenjen je pre svega osobama od 16 do 33 godine. Animirani film uključuje oblasti crtanja, slikanja, dizajna, pripreme, psihologije, organizacije, režije, montaže, glume, kompozicije kao i opšte znanje o kompjuterima i programiranju. Animatori treba da imaju ritam, da poznaju dramu, stvaraju dramske likove i znaju engleski jezik.

ILUZIJA udruženje filmskih animatora, osnovano je 2006. godine sa ciljem da edukuje polaznike o filmskoj animaciji i specijalnim efektima, da među mladima propagira domaći animirani film, organizuje seminare i kurseve. U tu svrhu udruženje je proizvelo nekoliko autorskih animiranih filmova koji se prikazuju na domaćim i stranim festivalima, TV stanicama i školama.

autorke programa: Bojana Pokrajac i Nataša Brkić
<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..