ZeleneTorbeZone unapređenog poslovanja, predstavljen je na drugom zrenjaninskom Marketu kulture tokom prvih septembarskih dana. Ovom prilikom, otvorena je i istoimena prodajna izložba koja će trajati do kraja 2012. godine, kada će novac prikupljen od prodaje „Zelenih Dorbih Torbi" biti priložen za kupovinu sadnica koje će biti posađene širom dvorišta predškolskih ustanova.

„Zelene Dorbe Torbe" nude 11 različitih motiva umetnika koji se bave vizuelnim izrazom u različitim formama, različitih generacija, a pre svega izuzetno uspešno. Uobličena sećanja i asocijacije umetnika na rodni grad, Zrenjanin, predstavljena su u formi štampe na platnenim torbama sa ciljem podsticanja građana na brigu o okolini i podizanja svesti o štetnosti upotrebe plastičnih kesa, osnaživanja i negovanja odgovornog ponašanja prema životnoj okolini i mogućnost unapređenja istog. Sve je realizovano u formi štampe na platnenim torbama ne bi li grad budućim generacijama ostao lepši, zeleniji i čistiji - zato je osnovna poruka o korišćenju platnenih torbi: „kada kupujete ponesite i koristite svoje DorbeTorbe umesto plastičnih kesa!"

Pozivaju se ljudi dobre volje koji su raspoloženi da svojim doprinosom podrže projekat ozelenjavanja zrenjaninskih vrtića, da svoj primerak omiljenog motiva „Zelenih Dorbih Torbi" od četvrtka, 21. septembra potraže u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono", klubu „Lavli Džavli", Slikarskom ateljeu Gabrijele Parigros i na prodajnim štandovima u okviru manifestacije 27. Dani piva.

Takođe, pozivaju se svi imaoci „Dorbih Torbi" da svoje foto-uspomene zabeležene na različitim svetskim koordinatama pošalju na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i na taj način postanu deo akcije „Sa Torbom kroz Svet".

Projekat Zelene Dorbe Torbe realizuje se u saradnji sa BID - Zonom unapređenog poslovanja i Štamparijom DIGINET a uz podršku Grada Zrenjanina.

Više informacija o akcijama Dorbih Torbi i samom projektu nalazi se na adresi www.facebook.com/ dorbetorbe U akciji „Dorbe Torbe ZR" su učestvovali: Miroslav Perić - Cicko, Zoran Međo, Milutin Mićić, Branislava Stanimirov, Vladimir Ćalić, Škart, Goran Patlejh, Branko Đukić, Ljubiša Baković, Dragan Ahmedović, Biljana Sovilj, Dragan Mileusnić, Svetlana Blagojević, Slavica Danić, Rastko Stefanović, Gabrijela Parigros, Marko Vuleta Đukanov, Bojan Mišić, Nemanja Popović, Mišo Živanov, Art Nova i Banatske EKO torbe. Specijalni gost zrenjaninskih Dorbih Torbi je bila Ana Kraš, mlada umetnica iz Beograda koja jedina nije Zrenjaninka, ali čiji je mural, urađen u okviru „Telenorovog" projekta „Pokreni grad" na zidu Doma učenika ''Angelina Kojić Gina'', postao svojevrsna prepoznatljiva gradska vinjeta.

Projekat „Dorbe Torbe" nije komercijalnog karaktera, a prihod od prodaje namenjen je društveno odgovornim aktivnostima udruženja.

 


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..