_-042'Sam naziv izložbe Bloom, odnosno – Cvet ili Cvetanje, u simboličkom smislu bi mogao predstavljati neku vrstu zaokruživanja mog dosadašnjeg rada na ovoj vrsti pristupa kolažu.

Kao što i cvetanje predstavlja jednu fazu razvoja biljke, osećam da sam, ma kako to pretenciozno zvučalo, došla do neke, da kažem nulte tačke u kojoj su apstraktne forme krajnji  ishod  mog istraživanja.Prvi ciklus radova sam započela 2007. godine, polazeći od  svedenog linijskog crteža,  koji je za temu imao deo pejzaža ili mrtve prirode, a koji je dalje građen/kolažiran tkaninama, peskom, žicom i plastikom. Ovi materijali su imali ključnu ulogu u predstavljanju određenih površina svojim teksturama. Tako su, na primer, nabori tkanine simulirali hrapavost kore drveta, pesak je podražavao fasadu građevine, a končići -  dlake čeke itd. ...

…Ovakav asamblaški pristup kolažu koji u sebi nosi iskustva iz prošlosti u formalnom smislu, svesno je prigrlio enformel, poput  nihiliste koji je želeo pobeći od narativnosti koje kolaži u papiru mogu da nose zbog aproprijanih elemenata iz časopisa.

Cvetanje je period kada je biljka u estetskom smislu najlepša, ali samo neki cvetovi će se razviti u plod.’
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..