slika-u-ogledaluNarodni muzej u Beogradu ima veliku čast da Vas pozove na javnu tribinu „Heroine kao simbol nacije: da li postoje i na šta mislimo kada govorimo o njima“, kao prateći program izložbe „Slika u ogledalu – Katarina Ivanović“.


Tribina će se održati 31. januara u Atrijumu Narodnog muzeja sa početkom u 18 časova.

Na tribini će učestvovati Katarina Mitrović, istoričarka umetnosti, Olga Dimitrijević, dramaturškinja, Saša Janjić, istoričar umetnosti i Boban Jevtić, dramaturg. Moderatori tribine biće Višnja Kisić i Ivan Stanić iz Narodnog muzeja.

Ovom tribinom želimo da otvorimo diskusiju na temu fenomena heroine, koji se često susreće u literaturi i javnosti uz ime Katarine Ivanović i iskoristimo priliku da ponovo sagledamo i uporedimo društvene prilike 19. i 21. veka. Kroz život i delo Katarine Ivanović govorićemo o pojmovima nacionalne heroine, žene, dualitetu javnog delovanja i privatnog života.

Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže na ovoj tribini i aktivno uključe u dijalog sa sagovornicima. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..