TOS_Treci_Dan_030Ove godine i Beograd je dobio svoj praznični kutak, kao što je to slučaj u brojnim svetskim metropolama.




Trg Republike je pretvoren u „Trg otvorenog srca“ sa prepoznatljivom novogodišnjom ponudom i atmosferom. „Trg otvorenog srca“ činile su drvene kućice ukrašene romantičnim zimskim detaljima, iz kojih su posetioce mamili mirisni napitci i topli zalogaji.

Najveću pažnju su izazvale tradicionalne novogodišnje bombone, liciderska srca, lizalice, kao i sasvim nova poslastica, kolač od slatkog testa sa cimetom.

Posetioci su uživali u kuvanom vinu, kafi, palačinkama i kobasicama. Takođe, atraktivne su bile i „venecijanske“ maske, novogodišnji ukrasi, dečije igračke i suveniri.

Ovo mesto ponudilo je Beograđanima i gostima Beograda zimsku zabavu i jedinstveno praznično iskustvo, a u skladu sa duhom praznika i priliku da budu humani i poklone nešto i drugima. U svim kućicama u ponudi je bio i suvenir manifestacije -  novogodišnja šolja po ceni od 150 dinara. Upravo kupovinom ove šolje posetioci su pomagali da se prikupe sredstva za „Beogradski bebi klub“.

Stvaranju tople praznične atmosfere doprineli su i različiti izvođači, koji su svakodnevno nastupali na maloj bini u sredini Trga. Od mađioničara i žonglera, dečijih horova „Beogradski glas“ i „Čarolija“, tinejdž benda Masterblasters do popularnih izvođača poput grupe Sevdah Baby.

Posebnu atrakciju predstavljalo je pravljenje figura od leda uživo, uoči novogodišnje noći. Najvernija publika svih programa, bili su upravo oni koji su najviše otvorenog srca, mališani.

Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje slične manifestacije, koje privlače mnoštvo inostranih i domaćih posetilaca, pa je naša iskrena želja da se „Trg otvorenog srca“ u narednim godinama razvija i postane tradicija Beograda.


• manifestacija je imala humanitarni, zabavni i turistički karakter
• prodato je 6300 novogodišnjih šolja, a sakupljenih milion dinara biće poklonjeno “Beogradskom bebi klubu”
• u akciji prodaje novogodišnjih šolja značajno su pomogli partneri manifestacije “Maxi” i “Delta Generali”
• partner manifestacije “Grand kafa” donirala je novčana sredstva u iznosu od 5 hiljada evra, za nabavku specijalnih učila u vrtiću Vesna u Padinskoj skeli, namenjenih deci sa smetnjama u razvoju
• radno vreme Trga otvorenog srca bilo je od 10 do 23 sata tokom svih 40 dana
• na bini u centru Trga otvorenog srca svakodnevno se odvijao program, osim 1. i 7. januara
• tokom 40 dana trajanja manifestacije održano je ukupno 48 nastupa različitih izvođača
• nastupali su mađioničari, žongleri, akrobate, dečiji hor Čarolija, dečiji hor Beogradski glas, bend muzičke škole Master Blaster Studio, bend Maraquya, Sevdah Baby i DJ Groovyman
• komercijalni partneri manifestacije bili su: Maxi, Grand kafa, Knjaz Miloš, Tikveš, Delta Generali, Wurst Platz, Chimney Cake i Dexy Co.
• medijski partneri manifestacije bili su: Studio B, Hit Music Fm i Danas
• za muziku na Trgu otvorenog srca, koja je puštana sa razglasa kada nije bilo nastupa uživo na bini, zaslužni su prijatelji iz Hit Music Fm radija
• o Trgu otvorenog srca su izveštavale brojne medijske kuće, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo jer su doprineli da ova manifestacija zaživi u punom svetlu
• Trg otvorenog srca realizovali su Skupština grada Beograda i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Turističke organizacije Beograda
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..