Lady-G.-na-naslovnici-nosi-Mladi beogradski, sada već svetski priznati modni dizajner, Marko Mitanovski, održao je reviju 17. decembra 2011.godine u prestižnom “Balenciaga” muzeju u španskom gradiću Getaria, u Baskiji.



Marko Mitanovski beleži veće uspehe od bilo kog srpskog dizajnera ikada.

Već tradicionalno izlaže na londonskoj nedelji mode, te je navikao da se nađe u “visokom drustvu” ali su i ovog puta, pre njega, svoje prezentacije imali cuveni Gareth Pugh, Diane Pernet, Iris Van Herpen... Modna kritika je kolekciju ocenila spektakularnom.

Marko Mitanovski je, takođe, nedavno uvršten u knjigu svetskih najperspektivnijih mladih dizajnera "New on the catwalk", američke publikacije koja se distribuira u 70 zemalja.

Mitanovski je takodje poznat po saradnji sa svetskim zvezdama kao što je Lady Gaga, sa kojom je u više navrata sarađivao za potrebe magazina, poznate android reklame i njenih turneja. Ona i nakon nekoliko godina, na svojim turnejama, putem video radova, prezentuje njegove komade odeće, Osim nje imao je priliku da sarađuje i sa muzičkim zvezdama poput Sophie Elis-Bextor, Skunk Anansie, Katie Melua i mogih drugih holivuskih i svetskih imena.
<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..