Fikcija_in_izgubavreme: 16.12.2011. u 17h
mesto: Magacin, U Kraljevića Marka 4 i 8, Beograd





url: http://www.ljudmila.org/dat/Fiction_and_Loss_%28en%29/
http://www.czkd.org/
http://mirjanabatinic.blogspot.com/

Pozivamo Vas na mini radionicu i predstavljanje projekta 'Fikcija i gubitak' Mirjane Batinić, koju će voditi autorica i programer Zoran Obradović.
Projekt je razvijan na Ljudmili - ljubljanskom digitalnom laboratoriju za medije i kulturu, tokom 2010. / 2011. godine.

Ulaz je slobodan.

Prezentacija obuhvata predstavljanje Ljudmile i tima koji je radio na projektu, koncept rada, objašnjenje izvedbe u galeriji Kapelica u Ljubljani, predstavljanje vizualnog i audio materijala.
U drugom delu, gosti će održati radionicu na kojoj će dati objašnjenje kako je s tehničke strane nastao rad, pričati će o procesu stvaranja interaktivnog rada, kako funkcionira program u kome su radili, kako su pristupili izradi rada, objašnjenje šta su željeli postići i kako su to napravili, itd., a sve sa ciljem da aktivno uključe publiku.

Ekipa: Mirjana Batinić (autorica), Ida Hiršenfelder (savetovanje, tekst kataloga), Robertina Šebjanič (savetovanje, koordinacija), Zoran Obradović (programiranje, elektronika) i Stevan Simić (elektronika).

Rad je prikazan u Galeriji Kapelica u Ljubljani, početkom ove godine.

Projekt je nastao u produkciji Ljudmile - ljubljanskog digitalnog laboratorija za medije i kulturu pri KUD France Prešeren Trnovo, te uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Republike Slovenije i Gradske opštine Ljubljana.

o autorki:

Mirjana Batinić (1977., Split) studira na doktorskom studiju Filozofije
i teorije vizualne kulture, te završava magistarski studij Videa i novih medija na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Ljubljani. Do sada je samostalno izlagala sedamnaest puta (Berlin, Ljubljana, Zagreb, Split, Klagenfurt...), te je učestvovala na brojnim skupnim izložbama, radionicama i festivalima savremene umetnosti. Dva puta je predstavila Hrvatsku na Bijenalu mladih umetnika Evrope i Mediterana. Članica je žirija FreeNetWorld International Film Festival za 2011. godinu.
http://mirjanabatinic.blogspot.com/
<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..