11144_357301580726_35729484KC Grad Vam predstavlja:










1 - 8. decembar, 14 - 20h
HJEM.DOM.HOME


HJEM-DOM-HOME se sastoji od fotografija i teksta sa refleksijama na temu “dom”. Autori su različiti fotografi i umetnici sa zajedničkim pozadinama, oni svi imaju korene u Srbiji i svi su otišli da žive na drugim mestima.

Osećanje pripadnosti je jedno od najprivatnijih i najsubjektivnijih, a razlozi zbog kojih osećamo povezanost sa određenom okolinom nikada nisu očigledni, već su rezultat dubokih ličnih iskustava.

Ovo je pokušaj da se pokaže umetnički izraz tih složenih osećanja, i svi su dobrodošli da učestvuju u ovim razmišljanjima - šta je vaš Dom?
www.areyouhome.net



5. decembar, 18h
MobileMonday


Peti MobileMonday u Srbiji će se održati 5. decembra 2011. godine od 18h, u Kulturnom Centru Grad u Beogradu. Već tradicionalno okupljamo profesionalce i entuzijaste iz oblasti telekomunikacija, sa posebnim naglaskom na informisanje i edukaciju o savremenim mobilnim tehnologijama, te druženju i networkingu. Ovog puta ćemo se baviti temom mobilnog marketinga.


6. decembar, 19h
Dalmatinske priče za laku noć


e-Novine predstavljaju najdražu Splićanku, Slobodanku Bobu Đuderiju i njen prvenac – zbirku priča pod nazivom “Marchelina”.

Slobodanka Boba Đuderija je spisateljica, redovna kolumnistkinja internet portala e-novine i net.hr, te jedna od najpoznatijih blogerki u Hrvatskoj. e-Novinama se ukazala davne 2008. godine i od tada ne silazi sa našeg portala, pišući Dalmatinske priče za laku ili tešku noć, ali uvek sa jednakom dozom humora svojstvenog samo splitskom gradskom duhu.


7. decembar, 19h
Predstavljanje prevoda holandskog romana „Priče iz predgradja Pejp“


Učesnici: prof. dr Jelica Novaković-Lopušina (šef Grupe za nizozemske studije Filološkog fakulteta i prevodilac), Marijana Radulović (novinarka Drugog programa Radio Beograda) i Mirko Lalic (izdavacka kuca Zavet)
„Same, ne radimo ništa loše, zar ne... ja te samo volim.“
„Da, svakako, nije to ništa strašno... dobar si ti dečko“...
Jakob Izrael de Han, Priče iz predgrađa Pejp

Priča o Samu i Jopu dirljava je ali istovremeno i surova priča o neprihvaćenoj i neprihvatljivoj ljubavi. Smeštena u amsterdamsku narodsku četvrt Pejp na početku dvadesetog veka, prikazanoj naturalistički oporo ali i impresionistički senzibilno, ona je snažna i upečatljiva pripovest upravo zahvaljujući složenosti i životnosti likova kao i svojoj vanvremenskoj iskrenosti i modernizmu.


7. decembar, 22h
Jazz Future Sessions with Max Kochetov quartet


Kvartet je osnovao Max Kochetov ukrajinski muzicar koji zivi i radi u Beogradu. Okupio je mlade muzicare ali bogatog muzickog iskustva. To su: Maxim Kochetov- alt i sopran saksofon, Boban Marjanovic-klavir, Aleksandar Andric-kontrabas i Predrag Milutinovic-bubanj. Kvartet je vec postao prepoznatljiv po specificnoj autorskoj muzici u stilu “Post-Bop” i nacinu njenog izvodjenja. Do kraja godine planiran je i zavrsetak prvog autorskog albuma.

Cena karte 150 RSD


8. decembar, 22h
Methyl Orange - koncert i premijera 3D spota


Beogradski bend Methyl Orange nastupiće 8. decembra u KC Grad povodom objavljivanja novog singla i premijere 3D spota, a nakon emitovanja spota uslediće koncert.

Snimljen savremenom i popularnom 3D tehnologijom, video se odlikuje specifičnošću metoda snimanja i autorskog pristupa ovom mediju.

Program počinje u 22h. Posetioci će na ulazu dobiti svoj primerak 3D naočara.

Cena ulaznice je 200 dinara.


9, 10 i 11. decembar, 17 - 22h
Decembarska Moda za poneti


Specijalno prednovogodišnje izdanje Mode za poneti predstaviće do sada najveći broj izlagača. Na dva nivoa, tokom tri dana, uz tri DJ /iznenadjenja imaćete priliku da pogledate radove čak više od 100 dizajnera. Potrudili smo se da napravimo idealan novogodišnji izbor garderobe, nakita i torbi. Više informacija o ovom dogadjaju, fotografije kolekcija koje su ponudi kao i detalje u vezi DJ nastupa pratite na našoj Facebook stranici.

Moda za poneti se održava 9, 10 i 11. decembra od 17 do 22h.


9. decembar, 23h
ELEKTRANA NEON NACHT


Elektrana vas poziva na NEON NACHT. veče sintetičkih gromova i mračnog elektro zvuka. Elektrana vam dovodi goste iz Hrvatske, P.D.RICCO i CACADOU BANG BANG, koji ce 9.decembra nastupati u KC GRADU zajedno sa naša dva domaćina, NEOMODERN i DR.VOKODER. Na meniju će biti služeni sveži, pazljivo birani primerci minimalsynth-a, new wave-a, elektronike i new beat-a, te izvedite svog partnera/ku na NEON NACHT kao idealan dokaz ljubavi.

Line up:
P.D.RICCO (Hrvatska, how convinient)
CACADOU BANG BANG (Hrvatska,)
NEOMODERN (elektrana)
DR.VOKODER (elektrana)

Cena karte 200 RSD


15. decembar, 20h
A3.Format postaje A.Formati


A3.Format se transformiše i raste. Iz ljubavi prema publikacijama a ohrabreni sličnim inicijativama samoizdavaštva u regionu želimo da doprinesemo razvitak scene “DIY Zine” kulture kod nas. Kako se mreža autora/saradnika proširila a produktivnost narasla ukazala se potreba za pokretanjem novih sekcija A4, A5 i A6 koje zajedno sa A3 čine A.Formate.
U KC Grad-u premijerno predstavljamo celokupan koncept A.Formati kao i sva dosadašnja štampana izdanja. Dođite i podržite nas!


31. decembar, 22:30h
ELECTRIC FACTORY New Years Eve!


Back To The Future!
Music'n'Dancing Floor:
Ewox
Miloš Stojanović
Deep Moments
Oki
MIljan Che
Chill'n'Fun Floor:
Video projection, Lazy bags, Ping-Pong (Table Tennis), Twister...

Ograničen broj karata u pretprodaji po ceni od 800 RSD u Kulturnom centru GRAD.

Regularna cena karte 1000 RSD.



Klub ponedeljkom u Muzeju nauke i tehnike


Ponedeljak, 5. decembar u 18:00:

Upoznajte Bjorna Mosberja (Björn Mossberg), Savetnika i Šefa odeljenja razvojnog programa Ambasade Švedske u Beogradu (www.sida.se/English/Countries-and-regions/Europe/Serbia-/), i Miroslava Prokopijevića, Naučnog Savetnika Instituta za evropske studije (www.ies.rs/):
„Žene, biznis i ravnopravnost – veza između ravnopravnosti polova i privrednog rasta zemlje“
Gosti će govoriti o vezi između privrednog rasta, ravnopravnosti polova i nataliteta jedne zemlje. Takođe će govoriti o tome zašto je važno da se oko pitanja ravnopravnosti polova angažuje više muškaraca, posebno onih na rukovodećim pozicijama. Moderator je Marko Radenković.
Uvodnu reč će održati Nj. E. gospodin Krister Asp, ambasador Švedske.

Klub ponedeljkom je otvoren za sve zainteresovane i znatiželjne gradjane. Simultano prevodjenje je obezbedjeno. Takodje, parking je obezbedjen u dvorištu iza Muzeja nauke i tehnike, Dobračina 51.


Organizacija Kluba ponedeljkom realizovana je u saradnji Ambasade Švedske sa Muzejom nauke i tehnike u Beogradu. Za više informacija, molimo posetite:
http://www.sida.se/English/Countries-and-regions/Europe/Serbia-/

Aktivnosti Ambasade Švedske u Beogradu možete pratiti i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/embassy.of.sweden.



Gradstor

U skladu sa predprazničnim raspoloženjem Gradstor je obogatio svoju ponudu novim komadima garderobe i nakita. Uveli smo i popust za predmete koji se zimi najviše traže: beretke, subare, džemperi… A nudimo i veliki izbor simpatičnih upotrebnih predmeta za kuću.

Posetite nas radnim danom i subotom od 12 do 21h.


Deda Mraz u Gradu

Kc Grad i ove godine organizuje doček Deda Mraza. Predvidjen datum za ovaj veseli dogadjaj koji podrazumeva priredbu i deljenje paketića je 24. decembar u 12h.
Svi zainteresovani se mogu javiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.



Konkurs za najbolju priču za mlade

Evropski centar za kulturu i debatu "Grad" raspisuje drugi konkurs za najbolju kratku priču regiona. Posle tematske zbirke "Gradske priče", u kojoj je osnovna tema bila "grad", novo izdanje biće namenjeno mlađoj, tinejdžerskoj publici.
Autori koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku pozivaju se da pošalju svoje neobjavljene priče na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Konkurs je otvoren do 31. decembra 2011. Zbirka će biti objavljena tokom proleća 2012. Svi autori koji uđu u uži izbor biće kontaktirani, a konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu KC Grada u februaru 2012. Zbirka će izaći iz štampe tokom proleća 2012.

Žiri će biti internacionalan, a njegov sastav objavićemo naknadno, kao i naziv zbirke.



GRAD, Evropski centar za kulturu i debatu je nastao na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

Stari magacin sagradjen je još daleke 1884 godine. Preuređen je u multifunkcionalni prostor sa mogućnošću organizovanja programa kao što su izložbe, koncerti, debate, predstave, konferencije i radionice. Ideja je bila da se što je moguće više sačuva atmosfera starog skladišta na obali reke Save uvođenjem samo onih najneophodnijih novina koji su potrebni za  funkcionisanje jednog kulturnog centra.

Dobrodošli u GRAD!


www.gradbeograd.eu
www.facebook.com/kcgrad
www.twitter.com/gradkc
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..