Poslednje stručno vođenje kroz izložbu „Arhitektura i feminizam. Bez početka i kraja" biće održano u subotu, 7. septembra u 12 časova u Institutu Servantes u Beogradu. Na koji način su feminističke prakse oblikovale gradove u kojima živimo? Da li arhitektkinje imaju pristup urbanističkoj realnosti? Kako ideje ravnopravnosti i raznolikosti ugraditi u ideje arhitekture i urbanog dizajna? Odgovore na ova pitanja donosi izložba „Arhitektura i feminizam. Bez početka i kraja" španske kustoskinje Semiramis Gonsales. Poslednje stručno vođenje kroz ovu izložbu zakazano je za 7. septembar u podne, biće održano na srpskom, a po potrebi može da bude i na španskom ili engleskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Beogradska publika ovom prilikom moći će da pogleda nesvakidašnji grupni projekat „Madrid, grad žena", zatim autorske radove umetnica kao što su Ana Galjardo, Kosta Badia, Hulija Galan, Ines Sanćes de Madarijaga, Mara Sanćes Ljorens i Lusijana Levinton, ali i umetničkih kolektiva Offmothers i Punt 6.

Nastala kao projekat kustoskinje Semiramis Gonsales, izložba „Arhitektura i feminizam. Bez početka i kraja" kombinuje umetnost i arhitekturu kako bi istražila načine na koje shvatamo prostor, urbanizam i arhitekturu.

Okupljajući projekte i radove izabranih umetnica u različitim formatima, Semiramis Gonsales poziva na preispitivanje arhitekture i urbanog dizajna imajući u vidu feminističko poimanje prostora, naglašavajući značaj jednakosti i diverziteta u kreiranju našeg okruženja.

Izložba „Arhitektura i feminizam" biće otvorena u galeriji Instituta Servantes do 8. septembra.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..