Milica Milicević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA, pokušavajući da definišu odnose u novoformiranim strukturama koje tvore realnost savremenog zivota.
Oni suočavaju posmatrača sa uzvišenim i zadivljujućim scenama postindustrijskog pejsaža koji se u novonastalim uslovima sagledava kao novi estetski i kontemplativni element.

Njihov rad je prezentovan u zemlji i inostranstvu na samostalnim i grupnim izložbama kao sto su; Not so Far Away, Muzej Savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad (2011), Census u Fishmarket Galeriji, Northampton, Velika Britanija (2011), Police the Police/ Bijenale mladih umetnika u Bukurestu (2010), Beograd Ne-Mesta u Salonu muzeja savremene umetnosti u Beogradu (2009), Hotel Mariakapel: a portrait by Katie Jane u Hoornu u Holandiji (2008), Mikro Narativi u muzeju moderne umetnosti u Sent Etjenu (Saint Etienne) (2008), 48. Oktobarski Salon u Beogradu (2007), Štajerske jesenje svečanosti 2007- next code: love u Gracu (2007)

Samostalno su izlagali u Srbiji i brojnim gradovima Evrope.

Njihove aktivnosti su podržali Evropska kulturna fondacija, KulturKontakt, Kraljevina Norveska, ProHelvetia, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i drugi. Radovi im se nalaze u privatnim, javnim i korporativnim kolekcijama u Sloveniji, Italiji, Srbiji i Austriji.

Tokom proteklih godina ucestvovali su u raznim rezidens programima, simpozijumima i radionicama u Austriji, Italiji, Srbiji, Sloveniji, Egiptu, Makedoniji, Finskoj.

Žive i rade u Beogradu i Briselu.

www.distruktura.com
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..