Danas tokom manifestacije „Jevremova ulica susreta“ na Opštini Stari grad svečano je otkriven drugi mozaik ALEJE ZASLUŽNIH STAROGRAĐANA, rad Kaje Đoković i Saške Vasić, pod mentorstvom prof. Jelena Minić Mrđen na master studijama primenjenog slikarstva Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Ovoga puta, izabrana ličnost je Beta Vukanović, slikarka, začetnica umetničke karikature u Srbiji, pedagoškinja i jedna od osnivačica umetničkih udruženja “Lada” i ULUS-a. Ustanova kulture "Parobrod" je 2022. godine ustanovila Aleju zaslužnih Starograđana, u saradnji sa Opštinom Stari grad i sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu, kao omaž značajnim istorijskim ličnostima koje su živele na području opštine Stari grad.

Fakultet je organizovao mentorski rad sa studentima postdiplomcima koji su osmislili dizajn mozaika, a stručni žiri u sastavu: dr Marija Pavlović, direktor UK „Parobrod”, dr Goran Čpajak, dekan FPU-a, i dr Milica Božić Marojević, profesorka Filozofskog fakulteta, jednoglasno je doneo odluku o izboru druge ličnosti.

Svečano otkrivanje mozaika je upriličeno, uz prisustvo Radoslava Marjanovića, predsednika Opštine Stari grad, Gorana Čpajka, dekana FPU i Marije Pavlović, direktorke UК Parobrod.
 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..