glasacka-masina1Izložba ''Glasačka mašina'' koja je od 26. oktobra postavljena u Fabrici novosadskog Studentskog kulturnog centra, zatvara se u sredu, 2. novembra 2011.godine. Tim povodom organizovana je tribina ''Kultura devedesetih''.Učesnici tribine su: Borka Pavićević, Želimir Žilnik, Uroš Đurić i Suzana Zlatanović (Luna Lu)

Ovom prilikom biće proglašen pobednik repriznog glasanja koje je trajalo od prvog dana izložbe.

„Glasačka mašina“ je interaktivni doku- art šou s elementima političke manipulacije, ideološke groznice, etničkih perverzija, agitpropovkog sentimenta, fatalne komike...Sve već viđeno ‘90-ih u neviđenom remiksu iz 2011.  Ogled o glasanjima, koja su lažno predstavljana kao izbori.

Postavka je sačinjena od sredstava za kratkoročnu upotrebu u akcijama s dugoročnim posledicama: propagandnih spotova, novinskih panegirika, predizbornih obećanja itd. Posetioci će dobiti jedinstvenu priliku za reprizno glasanje, a pozvani su i da kolekciju eksponata obogate prilaganjem predmeta, koji su njihovi lični fetiši iz (anti)herojskih ’90-ih.

Ideja i realizacija: Fond Biljana Kovačević-Vučo, Medijska arheologija
„Glasačka mašina“ je realizovana u sklopu istraživačkog projekta „Zloupotrebljene institucije“ u organizaciji Fonda Biljana Kovačević-Vučo.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..