Prvi događaj udruženja građana Grafička mreža u prostoru SKUP-a održaće se u petak 05. marta sa početkom u 18.00 časova u novootvorenom prostoru Saveza kolektivne umetničke prakse SKUP na adresi Bulevar despota Stefana 5 u Novom Sadu, Prostor 11 u Kreativnom distriktu - izložba „Mesto” i uživo štampanje minijatura. Događaj je osmišljen tako da predstavi prvi deo projekta koji umetnički kolektiv Grafička mreža sprovodi ove godine, a koji se bavi tehnikom transfera i adresira pitanje lokacije na kojoj se trenutno nalazi atelje Grafičke mreže, a to je Kreativni distrikt ili nekadašnja Kineska četvrt.

Izložba „Mesto” predstavlja radove produkovane sa idejom da prikažu industrijsko nasleđe nakon što je izgubilo svoju osnovnu namenu, da prikaže kako su stanovnici Novog Sada koristili prostore Kineske četvrti i kako je ona izgledala tokom tog perioda, da zabeleži transformaciju navedenog mesta kroz vreme i da istakne promene putem sakupljenog materijala (u vidu fotografija) koji je kasnije modifikovan i prenesen na platna velikog formata tehnikom transfera. Na događaju će posetioci, osim izložbe radova kolektiva Grafičke mreže, moći da vide i radove nastale tokom trodnevne otvorene radionice i da prisustvuju štampanju minijatura na licu mesta.

Publika će imati mogućnost da izložbu „Mesto” pogleda do 30. aprila u periodu kada je prostor SKUP-a otvoren, a radno vreme prostora je naznačeno u formi nedeljnog programa različitih aktivnosti koje se dešavaju u istom prostoru.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..