Komadi iz najnovije kolekcije jesen/zima 24/25 Batakovic Belgrade, prvog srpskog luxury brenda, ekskluzivno su predstavljeni u prestižnom multibrend showroom-u Marcona3, u samom srcu modnih prestonica Milana i Pariza. Batakovic Belgrade je time postao prvi brend sa ovih prostora čija se kolekcija odela i kaputa našla u ovom luksuznom izložbenom prostoru, koji okuplja najprestižnije i etablirane brendove. Vrhunski kvalitet izrade modnih komada potvrđuje i činjenica da je Batakovic Belgrade jedini brend sa prostora Istočne Evrope koji u svojim kolekcijama koristi najfinije Loro Piana materijale.

Za art direkciju zadužen internacionalni tim, na čelu sa Rikardom Ruinijem, ponosnim vlasnikom statue Zlatnog lava iz Kana kojeg je dobio kao art direktor Guccija , a na istoj poziciji je radio i u luksuznim modnim brendovima Fendi i Bvlgari.

Konekcija brenda Batakovic Belgrade sa Italijom započela je u periodu kada je njegova osnivačica Iva svoje iskustvo u fashion industriji sticala na tamošnjim modnim pistama. Upravo je tada i dobila inspiraciju za pokretanje ovog luksuznog brenda, koji je za vrlo kratko vreme osvojio ljubitelje mode širom Srbije i regiona.

„Milano će uvek imati posebno mesto u mom srcu – tamo sam provela mnoge godine baveći se modelingom i sarađivajući sa najvećim svetskim modnim kućama. Naravno, nemoguće je pričati o modi, a ne spomenuti uvek ležerni i chic Pariz, pa me zato posebno raduje činjenica što će predstavnici najvećih multi-brend radnji iz ova dva grada, imati priliku da i uživo vide naše istaknute komade, a onda ih, nadam se, i izlože u svojim radnjama. Svaki put kada na ulicama Beograda i drugih gradova u regionu vidim samouverene i autentične žene kako nose naše kreacije, preplavi me osećaj ponosa, te sam izuzetno zahvalna na prilici da u Batakovic Belgrade brendu uživaju i ljubitelji mode iz najvećih evropskih modnih prestonica“, rekla je Iva Bataković i dodala da su joj večiti izvor inspiracije upravo jake i otmene žene, ali i vanvremenska klasika u kombinaciji sa modernim i urbanim stilom.

Mladi beogradski brend Batakovic Belgrade poznat je po oversized, statement komadima savršenog kroja, koji istovremeno odišu opuštenošću i elegancijom – odelima, košuljama, jaknama i kaputima naglašenih ramena, te zavodljivim midi i maxi haljinama. Modernu estetiku brenda karakteriše hrabar dizajn, upotreba materijala vrhunskog kvaliteta, u neutralnim, zemljanim tonovima – od crne, teget i tamnosive, preko svih nude nijansi, do istaknutih komada u crvenim, plavim i zelenim tonovima.

Batakovic Belgrade komade iz kolekcije jesen/zima 24/25 prvi put su prošetali modeli na Brics+ Fashion Summit-u u Moskvi, a fotografije kolekcije koja je predstavljena na ovom modnom događaju našle su se i u najprestižnijem modnom magazinu Vogue, kao i u Marie Claire.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..