Povodom izložbe “Nove tendencije '60” koja će svečano biti otvorena u utorak 12. decembra u 19 časova u Galeriji SKC-a, javnosti je danas na konferenciji za medije u Kulturnom centru Beograda predstavljen ovaj važan projekat kulturne diplomatije, kao i gosti Beograda, članovi Naučnog saveta Fondacije Mira Brtka. Izložba Nove tendencije ’60 će rekreirati tri izložbe iz šezdesetih: "Gencay, Brtka, Franchini" održana u Rimu 1964. godine, zatim "Forme presenti" (Prisutne forme) takođe u Rimu, 1965. godine, i izložba "Illumination" u Trentu 1967. godine na kojoj se predstavila istoimena grupa.

Podsećamo, Prof Franko Purini će u okviru svoje posete Beogradu, u utorak 12. decembra u 10.00 na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu održati predavanje studentima i kolegama.

Domaćini konferencije su bili Frančeska Kalamara - zamenica direktora Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Radovan Jokić - pomoćnik ministra kulture Republike Srbije za savremeno stvaralaštvo.

O izložbi, tenedncijama sezdesetih godina i kulturnom ambijentu u Rimu na konferenciji su govorili: Prof Franko Purini arhitekta i predsednik Naučnog saveta Fondacije Mira Brtka, kao i članovi saveta: Dr Ludovika  Rosi Purini, menadžerka u kulturi, Dr Anđelo Bukareli - umetnik, istoričar umetnosti i Prof Dragana Broz - predavač na univerzitetu UNINT u Rimu, u oblasti kulturne diplomatije i Miroslav Rodić - suosnivač Fondacije Mira Brtka.
 
Dragana Broz, Frančeska Kalamara, Radovan jOić, Anđelo Bukareli, Miroslav Rodić, Franko Purini i Ludovika Rosi Purini

Foto: Preventer
 
Izložbu su podržali: Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Studentski kulturni centar Beograd, Arte media i Fondacija Mira Brtka.
 
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..