Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da ispratite aktivnosti projekta "Kako nastaju arhive?", koji će biti prikazan u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine - MSUV  (Dunavska 37, Novi Sad), od 16. do 24. decembra 2023. godine. Projekat „Kako nastaju arhive?“ je pokušaj Multimedijalnog centra Led Art da kroz izložbene aktivnosti i razgovore istraži i problematizuje teme sakupljanja, formiranja i pohranjivanja umetničkih arhiva. Projekat je usmeren kako na umetnike, umetničke grupe i organizacije koji su formirali svoje arhive, tako i na mlađe umetnike/ce koji tek započinju svoj umetničku praksu, kao i na stručnu publiku, specifično na kustose/kinje i istoričare/ke umetnosti koji se bave arhivskom građom.

Na izložbi će biti predstavljena arhiva umetničke grupe Led Art od formiranja grupe (1992), internet platforma ŽeNSki muzej, publikacije i fotodokumentacija koju udruženje (Re)Konekcija poseduje u arhivi, časopisi Remont – publikacije Remont – Nezavisne umetničke asocijacije, i beleške koje pojašnjavaju proces digitalizacije sa kojim se NUA Remont susrela tokom prethodnih godina. Postavku čini i knjiga Slavka Bogdanovića  "Divlja sloboda umetničke avangarde: Grupa KÔD u dokumentima i vremenu", o kojoj ćemo detaljnije pristupiti tokom razgovora.

Institut Tomislav Gotovac će biti predstavljen u formi online intervjua koji smo održali sa direktorom instituta Darkom Šimičićem, a deo izložbene celine će biti foto i video dokumentacija prikaza prostora – muzeja Tomislava Gotovca u Zagrebu.

Više o projektu možete pročitati na oficijalnom sajtu Šok ZaDruge: https://sokzadruga.com/2023/12/08/projekat-kako-nastaju-arhive/

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..