Zbog velikog interesovanja publike, Muzej savremene umetnosti u Beogradu organizuje još jedno „Vođenje na neviđeno" kroz „Plavu izložbu", u subotu 7. oktobra od 12 i 16 časova. „Plava izložba" produžena je do 13. oktobra i Muzej savreme umetnosti koristi priliku da još jednom zajedno sa zainteresovanim posetiocima doživi dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti na jedinstven način, i uz pomoć vodiča na neviđeno Borisa Dončića, saradnika iz Saveza slepih Srbije. Posetioce očekuju povezi za oči i posebne interpretacije umetničkih dela koje su izveli studenti Fakulteta likovnih umetnosti.

Postavka je namenjena slepim i slabovidim osobama i predstavlja poligon sa dvanaest prostornih, zvučnih i taktilnih punktova za doživljaj umetnosti celim telom. Stavljanjem poveza na oči, aktiviramo druga čula i dozvoljavamo sebi sopstvenom telu da doživi senzacije i iskustvo koje vodi drugačijem doživljaju umetničkih dela i sveta.

Vođenje na neviđeno se praktikuje u manjim grupama i neophodno je da se posetioci unapred prijave na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Kretanje kroz postavku olakšavaju taktilne, tiflo trake na podu, ali je daleko važnije poverenje koje u mraku dajemo vodiču i drugim ljudima u grupi.

Foto: Bojana Janjić.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..