Otvaranje izložbe slika pod intrigantnim naslovom "Alotropija", predstaviće umetnička dela trojice proslavljenih autora - Radovana Kunića, Bratislava Radovanovića i Saše Marjanovića. Ovaj kulturni događaj održaće se u sredu, 27. septembra, tačno u 19:00 sati, u prostorijama Kuće legata, smeštene u Knez Mihailovoj ulici broj 46. Renomirani umetnici različitih generacija, će publici u Beogradu predstaviti zbirku dela koja su nastala u poslednjih nekoliko godina, deleći sa posetiocima svoje jedinstvene vizure i umetničke perspektive. Svaki od njih teži tome da izbegne kategorizaciju u određene grupe ili umetničke pravce, insistirajući na osobenom i subjektivnom prikazu stvarnosti.

Kroz svoja dela, oni komuniciraju s publikom koristeći se tradicionalnim slikarskim jezikom, nudeći jedno bogato i duboko estetsko iskustvo koje prelazi konvencionalne okvire.
 
Bratislav Radovanović je rođen 1972. u Skoplju. Osnovne i magistarske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Prištini. Imao je više samostalnih i grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

Saša Marjanović je rodjen 1976. godine u Majdanpeku. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završio je 2004. godine, a magistrirao na istom 2009.  Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a.

Radovan Kunić je rođen 1987. u Rijeci. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Učestvovao je na međunarodnim umetničkim rezidencijama te izlagao samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu. Radi i kao asistent na Akademiji Primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..