Izložba „Meko od snova" umetnice Sare Milojević biće otvorena u sredu, 12. jula sa početkom u 20 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija. Svojom trećom samostalnom izložbom autorka publiku uvodi u svet putenosti, nežnosti, liričnosti i taktilnosti kakvu samo mogu pružiti slikarstvo i poezija. „Meko od snova se bavi pričom o putovanju krimsona i neobjavljenim materijalima o preobražaju i čekanju. Svaka slika je posveta sećanju budućnosti i snu kao jedinoj realnosti u kojoj obitavaju naša osećanja i želje.

Zajedno sa ovom serijom radova nastaju i pesme, tekstualne zabeleške o unutrašnjim kolebanjima, erotskim fantazijama i ostalim slabostima koja otvaraju široko polje sveta mekota." Sara Milojević.

Izuzetan element Sarinog stvaralaštva predstavlja prostor kao mesto intimnog doživljaja i emotivnosti. Prostor kao takav postaje mesto emocija, susreta, sećanja i promene... ključni svedok svega što se odigrava između subjekata koji u njemu obitavaju. Umetnica kroz ovu seriju radova ispituje granice razuma i osećanja, realnog i izmaštanog, mekog sveta vođenog željom i snom.

Sara Milojević je rođena 1995. godine u Beogradu. Osnovne akademske studije, odsek Slikarstvo, završila je 2018. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof Radomira Kneževića, a master akademske studije završila je 2019. godine na istom odseku. Trenutno pohađa doktorske umetničke studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2020. godine je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Od 2021. je u OO ULUS Mladih. Počasni je član udruženja za kulturnu razmenu Srbije i Italije „Amici de Futuro". U statusu samostalnog umetnika je  od 2020.  Do sada je svoj rad prikazala na dve samostalne i preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na više projekata  kao i na nekoliko likovnih kolonija. Dobitnica je nagrada i stipendija za svoj rad. Živi i stvara u Beogradu.

Izložbu „Meko od snova" organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 25. jula 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..