Izložba „Just do“ umetnice Anđele Kopanje biće otvorena u četvrtak, 29. juna sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija. Anđela Kopanja je jedna od 17 mladih autora koji su odabrani na konkursu „Rising Stars“ koji je Galerija ŠTAB organizovala na svojoj onlajn prodajnoj platformi  “Art Dragstor“ (www.dragstor.art). Nakon učešća na velikoj kolektivnoj izložbi „Perspektiva ’23“, na kojoj su se u organizaciji Galerije ŠTAB i umetničke inicijative KvArt BW predstavili svi mladi umetnici prošli na konkursu, Kopanja će se i samostalno predstaviti u istoj organizaciji u okviru stalnog projekta koji podržava mlade umetnike. Beogradska publika će imati priliku da se na njenoj trećoj samostalnoj izložbi, upozna sa najnovijim idejama i produkcijom nastalom u prethodne dve godine.

Posetioci će imati priliku da vide slike velikih formata, živih i neonskih boja, ispunjene svetlosnim kontrastima. U svojim radovima umetnica istražuje društvene odnose, mlade i noćni život, kao i vezu savremenih tehnologija sa „brzim“ načinom života. Prikazujući svakodnevne događaje kroz specifičnu vizuelnost i atmosferu,

Kopanja poziva posmatrača da analizira sopstveno okruženje i da se zapita šta se zaista krije iza jednostavno prikazanih kadrova.

Anđela Kopanja je nakon završene Srednje škole za dizajn Bogdan Šuput, 2017. godine upisala osnovne akademske studije slikarstva u Novom Sadu, na kojima je diplomirala 2021. godine u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić. Iste godine ona upisuje master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, koje završava 2023. godine pod mentorstvom prof. Vesne Knežević. Pored dve samostalne izložbe, do sada je učestvovala na brojnim grupnim izložbama i projektima u zemlji i regionu.

Izložbu „Just do“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 10. jula 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..