Izložba "Leta pre neta", Muzeja nauke i tehnike, dobitnik je godišnje nagrade za projekat Nacionalnog komiteta ICOM Srbija za 2022. godinu, glasovima kolega iz muzeja iz cele Srbije, članova ove organizacije. Izložbu "Leta pre neta" autorski potpisuju kustoskinje Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević. Izložba "Leta pre neta" nastala je sa idejom da se najmlađoj publici približi duh vremena pre interneta i značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a koje deca danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.

Na izložbi praktičnog, edukativnog i zabavnog karaktera, najmlađa publika se prvi put susresrela sa pojedinim tehničkim uređajima, dok su se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratiti u prošlost i prisetili kako su izgledala leta pre interneta.

Izložbu "Leta pre neta" će biti u prilici da pogleda publika u Kikindi, na njenom gostovanju u Narodnom muzeju u septembru ove godine.

Na svečanoj ceremoniji u organizaciji Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, održanoj sinoć, 18. maja 2023. godine, u Muzeju nauke i tehnike, proglašeni su laureati i u drugim kategorijama:

Muzejski stručnjak godine: Biljana Crvenković, viša kustoskinja Muzeja primenjene umetnosti

Muzej godine: Muzej primenjene umetnosti

Publikacija godine: Sloboda je za nas san. Tematski katalog predmeta iz fonda Muzeja Jugoslavije koji dokumentuju život u logorima i represivne mere u toku Drugog svetskog rata, autora Ane Panić i Veselinke Kastratović Ristić, kustosa Muzeja Jugoslavije.

Sledeće godine dodela nagrada ICOM Srbija će se održati u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..