Pozivamo vas na otvaranje virtuelne izložbe fotografija Ivana Hadži Zdravkovića Sose (1952.2013), umetnika i profesora iz Niša, pod nazivom "Pareidolia - Lica Stare Planine" u utorak, 18.04. od 18h do 19.30h u Parobrodu. Izložba je deo programa Beogradskog meseca fotografije i njome se obeležava desetogodišnjica od smrti umetnika. Kreativni tim izložbe čine Ivana Ehrensvärd, Ljudmila Đukić, i Jelena Macanović, dok je za izradu izložbe u virtuelnom svetu zaslužan VR.ALL.ART tim. Izložbu čine fotografije kora drveta zabeleženih objektivom umetnika tokom njegovih boravaka na Staroj planini. Fotografije su predstavljene u digitalnoj formi i putem NFT tehnologije u virtuelnom prostoru Metaverza. Posetioci će na otvaranju biti u prilici da pomoću VR naočara posete izložbu u virtuelnom svetu i da kao avatari komuniciraju između sebe. 

Izložbu možete pogledati i na link >>, ali je za potpuni doživljaj metaversa i umetničkih radova u punom sjaju neohodno korišćenje VR naočara.

Nakon otvaranja, Ivana Ehrensvärd će održati predavanje o osnovama NFT-a, problemima koje je ova tehnologija rešila u svetu digitalne umetnosti i mogućnostima koje pruža umetnicima generalno. Ovo je prvo od četiri predavanja na temu NFT sveta u domenu umetnosti i fotografije, koji će biti održani u okviru predavačkog programa Beogradskog meseca fotografije. Naredna predavanja će se takođe održati u Parobrodu 20/24/26.04. u terminu od 18h do 20h, a zainteresovani će imati prilike da se upute u NFT svet i Metaverz slušajući Vitomira Jevremovića (20.04.), Natašu Parezanović i Irinu Anđelić (24.04.), kao i Jovana Tišmu i Jovanu Nedeljković (26.04).

Sponzor izložbe: ALL:ART
Sponzori otvaranja izložbe: ALL.ART, 365ADS, Vinarija Stojanović.

U prilogu šaljem pozivnicu, promotivni baner, nekoliko umetnikovih fotografija, umetnikov portret i ALL.ART logo.

Šaljem i NFT gif napravljen od umetnikovih radova povodom početka čuvanja i zaštite njegovih radova pomoću blokčejn tehnologije (autor umetnikova ćerka, Ivana Ehrensvärd, https://twitter.com/IvanaOnTheBlock).

Život Sosinih radova možete pratiti preko twitter.com/HashSosaHash i na NFT tržištu opensea.io/HashSosaHash.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..