Od 2 – 13. MARTA 2023. u Srećnoj galerijim SKCa - Autoportreti i portreti žena, rađeni olovkom na papiru u jednom potezu i dahu, izraz su unutrašnjeg stanja umetnice u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već on predstavlja odnos viđenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti. Ovi crteži su umetnici dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika u boji u kojima boja dominira kao ritmička (psihološka) dominanta. Ona ukazuje na emotivno stanje umetnice. Postavka ove izložbe se sastoji od 22 rada formata 70x100 crteža i digitalnih grafika.

Ana Marinović rođena je 1981. godine u Beogradu. 2003. godine diplomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek-grafički dizajn. 2008. godine diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga. 2014. godine završila je ITAcademy u Zemunu smer Design & Multimedia, odsek WEB DESIGN.

2007. godine dobila je nagradu iz fonda Beta i Rista Vukanović za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike, za diplomsku izložbu školske 2007/2008 godine, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
U Udruženje ULUPUDS je primljena 2009. godine u svojstvu kandidata, a 2011. godine, postala je član Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a.
Od 1. jula 2011. godine u statusu je samostalnog umetnika iz oblasti likovnih primenjenih umetnosti i dizajna, struke: Primenjeno slikarstvo i grafika i Dizajn nakita. Učestvovala je na preko 300 kolektivnih i 9 samostalnih izložbi crteža i grafika. Aktivno se bavi grafičkim dizajnom, crtanjem i organizovanjem izložbi.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..