Izložba fotografija pod nazivom Missing body kojom će biti zatvoren deseti festival fotografije Vizualizator predstavlja rad mladih domaćih autora, studenata katedre Kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ljudsko telo kao neprolazna umetnička inspiracija glavni je motiv radova u kojima  autori kroz medij fotografije izražavaju fascinaciju telom, i to u kontekstima njegovog odsustva, odnosno drugačijih vidova vizuelne percepcije. Ana Žeželj, finalista konkursa Različiti svetovi 2022 galerije Photon u Ljubljani predstaviće seriju fotografija Na površini kojom istražuje prostore ženske intime.

Dobitnik nagrade Katedre Kamere Vladeta Lukić za 2022 godinu, Miloš Radovanović, izložiće radove iz dve serije, Minel i Nestalo telo. Autor na primeru napuštene fabrike, odnosno uspomena iz porodičnog albuma, evocira prošlost i u odsustvu materijalnog pronalazi i oživljava duhovno i emotivno prisustvo.
 
Svečano otvaranje izložbe je u petak 2. decembra u 19h u Galeriji Nikola Radošević, Delijska 3/Uskočka 5.
 
Otvaranju izložbe prethodi radionica koju će voditi Nuno Ricou Salgado, umetnički direktor evropske platforme festivala PARALLEL i dobitnik nagrade za portugalskog producenta godine 2014. Radionica se održava od 17:30h i publiku će upoznati sa Salgadovim dogodišnjim radom u oblasti kreativnih industija i pružiti uvid u situaciju na tržištu evropske fotografske scene.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..