Izložba LIKOVNA KOMPOZICIJA otvara se 07.novembra u 19 časova u Kući kralja Petra I , Vase Pelagića 40. Počelo je kao izložba jedne generacije nekadašnjih studenata i njihovih profesora sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, na inicijativu Nataše Budimlije Krstić i Aline Gadomski Todorović. Svake godine se konceptu pridruživao novi krug umetnika izlažući dela koja pripadaju svim žanrovima i likovnim tehnikama. Danas je pred vama međunarodna izložba likovnih dela 95 aurora iz jedanaest zemalja. Ovo je sedma izložba od kako je, 2014., otvorena prva. Dvogodišnju pauzu smo napravili tokom pandemije, a jedne je godine izložba otvorena u Kragujevcu. Sada smo se vratili u Kuću Kralja Petra I.

Sva izložena dela zaslužuju da nose naziv umetničkih, bili njihovi autori profesionalci, ili ne. Cilj nam je da predstavimo radost stvaranja i autentični doživljaj umetničkog.

Projekat izložbe je prihvaćen na javnom konkursu DKC Majdan, za Ustanovu kulture Kuća kralja Petra I kao koaturoski projekat Aline Gadomski Todorović, Nataše Budi ml ije Krstić i Milice Savić.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..