Prošle su izložbe Javni hobi, 2020. godine, i Javni hobi 2, 2021. godine, a planirana dve godine, treća izložba u nizu Javni hobi bavi se prepoznavanjem talenta, školovanjem umetnika, i podržavanjem stvaralaštva. O ovim i srodnim temama će razgovarati stručnjaci, umetnici, i publika. Na otvaranju, 1. oktobra od 19 časova, biće objavljeno ko dobija nagradice za doprinose Nenadovoj zbirci i izložbama Javni hobi. Panira se i vesela lutrija. Publika će moći da gustira koktel od tri sastojka, primeren imenu X vitamin i sazna voćni, vitaminski sastojak.

Okupljeni su stasali, afirmisani umetnici školovani u klasi profesora Mrđana Bajića na beogradskom FLU. Njihovi raznovrsni mediji i izrazi otkrivaju da su svi školovani kao vajari, u istoj klasi. Umetnici čije radove možete videti su: Ana Baša, Anđela Grabež, Andrea Dramićanin, Bogdan Đukanović, Davor Dukić, Dragan Rajšić, Dunja Trutin, Ivana Milev, Lazar Stojić, Lana Vasiljević, Luka Ličina, Maja Rakočević Cvijanov, Marija Urošević, Marko Marković,  Marko Crnobrnja, Milica Ružičić, Mića Stajčić, Nadežda Kirćanski, Nemanja Lađić, Sanja Latinović, Veljko Zejak i Mrđan Bajić

Svih 15 radova Mrđana Bajića, koji će biti izloženi,  potiču iz zbirke domaćina izložbe, Nenada. Kao uvek na izložbama Javni hobi, Nenadova zbirka zove i prima u goste eksponate iz tuđih zbirki i iz umetničkih ateljea.

Pošto umetnička dela spajaju ljubitelje Nenad će pokloniti jednu Mrđanovu skulpturicu i dati u zajam jednu njegovu skulpturu i jedan crtež. Eksponate će se birati od posetioca. Ukratko, će morati da napismeno obrazlože zašto žele poklon ili zajam. Potpisuje se brojem telefona, ne imenom. Na zatvaranju izložbe biće objavljeni dobitnici, nepristrasno odabrani. U duhu saradnje gosti Nenadove zbirke biće istaknuti na izložbi i u katalogu.

Za vreme budimpeštanskog sajma umetnosti Art Market Budapest (AMB), od 4. do 9. oktobra, Nenad će predstaviti kolekcionarstvo u Srbiji izložbom iz svoje zbirke Public Hobby no. 4.

Izložba traje do 21. oktobra.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..