46U okviru programa Prozor Šangaja Biblioteke Doma kulture Studentski grad 10 - 15.10. u Velikoj galeriji DKSG, biće otvorena izložba fotografija "VEK PROMENA: STO GODINA OD KINESKE REVOLUCIJE 1911."

Desetog oktobra 1911. izbio je ustanak u Vučangu (Wuchang). Sledećeg dana revolucionari su zauzeli grad.Nakon toga kineske provincije su jedna za drugom proglašavale nezavisnost od vlade dinastije Čing (Qing). Tako je propala dinastija Čing i feudalna monarhija koja je trajala više od dva milenijuma i nastala prva republika u kineskoj istoriji. Ova revolucija deo je borbe kineskog naroda da dovede svoju zemlju na put prosperiteta. Deseti oktobar proglašen je nacionalnim praznikom, Danom Republike Kine. Izložba fotografija "Vek promena: sto godina od kineske revolucije 1911." evocira proteklo stoleće, prikazujući različite momente iz života kineskog naroda. Pozivamo vas na svečano otvaranje izložbe u ponedeljak 10. 10. u 19:00.

Desetog oktobra 1911. izbio je ustanak u Vučangu (Wuchang). Sledećeg dana revolucionari su zauzeli grad. Nakon toga kineske provincije su jedna za drugom proglašavale nezavisnost od vlade dinastije Ćing (Qing).


Pozivamo vas na svečano otvaranje izložbe u ponedeljak 10. 10. u 19:00
<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..