U okviru pratećeg programa izložbe Život - San - Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma u petak, 26. novembra u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske biće održano predavanje Kentauri i nimfe Stevana Aleksića – ulepšani svet antičke prošlosti dr Jovane Nikolić, naučne saradnice na Odeljenju za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U subotu, 27. novembra u 17.00 sati muzikolog dr Nemanja Sovtić održaće predavanje Francuski vagnerizam u svetlu ambivalentnih odnosa između francuske i nemačke kulture.

U sredu, 24. novembra u 17.00 sati biće priređen Čaj u 5. Simbolično. Posetioce izložbe očekuje kustosko vođenje kroz izložbu uz veče uživanja u degustaciji čajeva izrađenih posebno ovom prilikom u saradnji sa kompanijom Macval u Svečanim salonima GMS. Prisustvo se može prijaviti putem linka >>

Galerija Matice srpske i Muzej savremene umetnosti Beograd će predstaviti knjigu Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu (1938–1990) – Kulturne politike i politike izložbi autorke dr Ane Ereš u Muzeju savremene umetnosti na Ušću u četvrtak 25. novembra 2021. godine u 17.00 sati. Na promociji će pozdravne reči uputiti Marijana Kolarić, direktorka MSUB i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS, dok će o knjizi govoriti istoričarke umetnosti prof. dr Lidija Merenik, prof. dr Simona Čupić i autorka dr Ana Ereš.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..