Razgovor u okviru ciklusa Um(j)etnost nakon zločina koji je planiran za 31. oktobar u 17 časova odložen je do punog oporavka organizatora planiranog vebinara koji su pogođeni pandemijom.  Novi termin održavanja razgovora s našim sagovornicama Jankom Vukmir i Milicom Tomić biće 27. novembar u 17h. Radujemo se susretima i diskusijama u našem novom terminu – svake poslednje subote u mesecu. Centar za kulturnu dekontaminaciju vas poziva da učestvujete na sedmom razgovoru koji se realizuje u okviru ciklusa pod nazivom Um(j)etnost nakon zločina. Serijom razgovora s akterima i akterkama u polju umetnosti iz nekadašnje Jugoslavije želimo da otvorimo diskusiju o pitanjima odnosa produkcije savremene umetnosti, izlagačkih i kustoskih praksi, kritičkih i teorijskih pozicija, kao i različitih institucionalnih i infrastrukturnih logika spram ratova i zločina devedesetih.

Na razgovoru koji će se održati onlajn u subotu 27.11. 2021 u 17 časova sagovornice će biti Janka Vukmir, istoričarka umetnosti i kustoskinja, i Milica Tomić, umetnica.

Moderatori i urednici ciklusa: Dejan Vasić i Simona Ognjanović.

U prethodnim razgovorima (u prvoj godini ciklusa) učestvovali su: Zdenka Badovinac, Ivana Bago, Đorđe Balmazović, Sezgin Boynik, Jerko Denegri, Ognjen Glavonić, Igor Grubić, Nebojša Jovanović, Šejla Kamerić, Pavle Levi, Vesna Madžoski, Mladen Miljanović, Marko Peljhan, Darinka Pop Mitić, Darka Radosavljević, Dejan Sretenović, Irina Subotić i Nebojša Šerić Shoba.


 








 

 




 
 


 

                                          
 





<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..