proslava-261-dana"Proslava 261. dana" je prvi u nizu dešavanja koje Dalija Aćin i Igor Dobričić organizuju kao deo zajedničkog projekta pod nazivom "Proslava dana”. Ideja ovog dugoročnog projekta je da se umetnička praksa u izvođačkim umetnostima proširi izvan svojih uobičajenih okvira kroz upriličenje niza javnih događaja koji prevazilaze zadate produkcione i žanrovske parametre. 
U prvom izdanju, uoči 261. dana rada na projektu, Dalija i Igor će performativni prostor, podeliti sa teatrologom Jovanom Ćirilovim, holandskim kompozitorom/koreografom Tijanom Rotevelom i sa svima onima koji odluče da im se tom prilikom pridruže. Proslava 261. dana ce se odigrati u subotu 1. oktobra, sa početkom u 19.00 časova u prostoru Magacina u Kraljevića Marka 4.

Nakon 261. dana Dalija Aćin i Igor Dobričić nastavljaju da rade na projektu sa ciljem da se projekat razvija, javno ostvaruje uvek u drugim formama i sa drugim učesnicima i traje sve dok u njma i oko njih postoji potreba za promišljanjem i stvaranjem.

Dalija Aćin i Igor Dobričić su započeli saradnju radom na produkciji  Bitef teatra, "Mnogo nas je" u kojoj su izvođači bili Miloš Lolić, Maja Plelević, Milan Marković, Bojan Đorđev i Zoe Gudović.
U atačmentu je biografija Igora Dobričića i fotografije uz najavu.
<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..