U petak, 17.09. od 13 do 16 časova i u nedelju, 19.09 od 13 do 16 časova u UP "Cvijeta Zuzorić" - U okviru izložbe Antinomije autonomije koja se održava u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ od 16. septembra do 14. oktobra, održaće se radionica poezije i otpora koju vodi umetnik Babi Badalov. Radionica je otvorena za sve zainteresovane, a učesnici su pozvani da ponesu šta god žele od materijala koji će koristiti tokom radionice. To može biti samo komad papira za ispisivanje reči i slogana, tekstil za slikanje, video ili foto -kamera, ili jednostavno učesnici mogu biti prisutni na radionici bez pritiska da bilo šta proizvedu.

Babi Badalov će stvoriti jedinstvenu radioničarsku atmosferu kroz koju će podeliti svoje ogromno iskustvo umetničkih i jezičkih istraživanja koje realizuje dugi niz godina u polju umetnosti. Na kraju radionice kolektivni i individualni ishodi će biti predstavljeni u okviru izložbe Antinomije autonomije.

Radionica će biti prvenstveno na engleskom jeziku, ali su dobrodošli i drugi jezici!

Radionice će se održati u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u petak, 17. septembra, od 13 do 16 časova i nedelju, 19. septembra, od 13 do 16 časova.

Babi Badalov je rođen u Azerbejdžanu, a živi u Parizu. Kao vizuelni umetnik i pesnik, svoje ideje izražava kroz vizuelnu poeziju, umetničke objekte, instalacije i performanse. Takođe, Babi Badalov eksperimentiše rečima i piše nejasnu poeziju, mešajući jezike i slike različitih kultura. Rad Babi Badalova fokusiran granice jezika, a ona su u njegovom slučaju zasnovana na i na ličnom iskustvu koje je iskusio tokom svojih putovanja i promena mesta življenja. Njegova vizuelna poezija često ima oblik dnevnika, koji se svakodnevno stvara kombinacijom vlastitog lingvističkog istraživanja, manipulisanog slikovnog materijala, uglavnom političkog sadržaja. Nomadski život umetnika (ili putnika, migranta, izbeglice) ne samo da izaziva težak period adaptacije kulturne integracije, već pojedinca može pretvoriti u zarobljenika jezika. Badalovljevi projekti se poigravaju ovakvim jezičkim ograničenjima kako bi kroz njih otvorila šira geopolitička pitanja.

Website: babibadalov.com



 

 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..