Odrastajući, zamisljala sam da se iza poslednjeg reda kuća, kojeg sam mogla da vidim sa mog balkona, nalazi pejzaž. Obično bih bila na balkonu u sumrak, posmatrajući prostor izmedju dve kuće…pošto nisam mogla da vidim ništa osim neba i vrha jednog drveta, zamisljala sam da se tamo nalazi livada koja vodi u brda, umesto velike fabrike koja se tamo stvarno nalazila.
Primetila sam da je balkon okrenut zapadu i to je postalo simbolično. Devedesetih, svi u okolini su smatrali da je ”zapad” značio duhovnu slobodu i normalan opušteniji život. Taj novi život se nalazio tako blizu, iza poslednjeg reda kuća.

Nataša Kokić je rođena u Beogradu 1979. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine, a 2010. je dobila diplomu Magistra.  Dobitnik je i nekoliko nagrada, a boravila je na Islandu i u Holandiji u okviru rezidencijalnih programa.      

Samostalne izložbe obuhvataju: 2011 Horizont, Magacin galerija, Beograd; 2011 Remont galerija ,Beograd; 2010 Talog/Debris, galerija Fakulteta likovnih umetnosti, Beograd; 2009 Restauracija, crteži na papiru, Likovna galerija, Kulturni centar Beograda; 2009 Kuće, galerija zaduzbine Ilije M. Kolarca, Beograd;  2007 Gradski prizori, Remont galerija, Beograd; 2007 The Life You’d Like To Lead, Nacionalni muzej, Kruševac; 2007 Target Market,  Dom omladine Beograda;
<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..