serbiaexpoIzložba “Serbia@Expo2010” biće otvorena 20. jula u Galeriji O3one, povodom učešća Srbije na Svetskoj izložbi u Šangaju i Konkursa za zvanični srpski suvenir na Expo 2010. godine, o kojem će posebno biti reči i na tribini 21. jula.

 

Konkurs za izbor zvaničnog srpskog suvenira Expo 2010, Expo kao fenomen, vizija nastupa Srbije na Svetskoj izložbi i SIEPA kao organizator nastupa Srbije na Expo 2010. godine, biće predstavljeni savremenim konceptom izložbe, čiji je cilj da motiviše mlade i talentovane autore da se uključe u akciju osavremenjivanja suvenira.

U okviru izložbe, 21. jula u 13 časova biće održana tribina na temu suvenira Srbije, na kojoj će biti pružene smernice u definisanju predloga, uz neposrednu komunikaciju proizvođača, dizajnera i organizatora Konkursa, kao i međusobnu razmenu iskustava.

Organizatori veruju da je Konkurs prvi korak ka definisanju novog i osavremenjenog srpskog suvenira i dobra prilika za mlade i kreativne ljude da doprinesu tom sektoru.

Osim predstavnika Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, koja je organizator Konkursa za izbor zvaničnog suvenira Srbije za Expo 2010, učesnici tribine biće i predstavnici portala Suveniri Srbije, koji će ukazati na trenutno stanje u ponudi suvenira, probleme i mogućnosti, kao i predstavnici turističkih organizacija Srbije i Beograda, koji će preneti iskustva iz zemlje i sveta.

Na tribini će učestvovati i predstavnici O3one i industrijski dizajner Marko Stanojević.

Izložba će biti otvorena do 29. jula.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..