zmuc2Zemunski mali umetnički centar – ZMUC i organizacija Kornet pozivaju vas da učestvujete na Letnjem festivalu besmislenih i beskorisnih (LEFEB) veština koji će biti održan na jesen.LEFEB će zatvoriti Dane nezavisne kulture u Beogradu, u organizaciji NKSS (Nezavisna kulturna scena Srbije) od 25. oktobra do 5. novembra.
Festival je multimedijalnog karaktera. Jedini kriterijum kojim se rukovodi žiri festivala je besmislenost i beskorisnost predstavljene veštine ili umeća u svim vremenima i kulturama.
U selekciji veština biće diskvalifikovane one koje u jednoj kulturi jesu besmislene, ali u nekoj drugoj nisu. Veštine, dakle, moraju biti besmislene na svakom mestu i u svako vreme.

Pravo na učešće imaju radnici, vojna lica, penzioneri, učenici starijih razreda srednjih škola, studenti, državni službenici, menadžeri i umetnici svih profila, ulični prodavci i zakupci pijačnih tezgi, vlasnici STR-a, SZR-a, SUR-a, nezaposlena lica, vojnici na civilnom služenju vojnog roka, kao i svi koji misle da poseduju dovoljno besmislenih i beskorisnih znanja i veština.
Pravo na učešće nemaju profesionalni političari jer su, prema tumačenju članova žirija, njihova besmislena znanja i veštine van svake konkurencije.

Skupljanje, predstavljanje i dokumentovanje radova obavljaće se do kraja oktobra 2011. godine u prostorijama ZMUC-a. Stručni petočlani žiri će odlučiti šta ulazi u program Festivala koji će biti održan na jesen, 5. novembra.

Veštine svih učesnika biće dokumentovane i objavljene u zajedničkoj elektronskoj publikaciji, kao beskorisno svedočanstvo jednog besmislenog događaja.

Svoje veštine možete predstaviti lično, preko obučenog predstavnika ili putem snimka, u kom slučaju Vas molimo da snimak (VHS, mpeg, avi) pošaljete na: Zemunski mali umetnički centar – ZMUC, Njegoševa 53, 11080 Zemun ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Formular za prijavu  i bliže informacije OVDE
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..