Бартcелона pop up i hotel Radisson Collection, Old Mill u Beogradu imaju zadovoljstvo da vas pozovu na grupnu izložbu fotografija „Urbana arhitektura“. Otvaranje izložbe je zakazano za 13. mart, a izložbu možete pogledati do 5. aprila 2021. Arhitektura je rođena u praistoriji, u doba neolita. Od tog trenutka, pre 14000 godina, arhitektura se prilagođavala potrebama ljudi, prema vremenu ... sa ljudskim, kulturnim i društvenim evolucijama ... i arhitektura se razvijala ... do KSKS veka kada je, sa promenama koje su proistekle iz migracija, koncept „grada“ je preoblikovan.

Gradovi su evoluirali do ranije nepoznatih granica. Arhitektura se promenila, globalizovala. U novije vreme, arhitektura megapolisa više zavisi od toga kog umetnika, kojeg arhitektu mogu da unajme, nego od potreba vremena ... a naši gradovi su prepuni umetničkih dela.
 
Fotografima arhitektura nikada nije bila strana. Možemo spomenuti neka imena kao što su Nemci Hilla & Bernd Becher ili Verner Mantz i Karl Hugo Schmolz ili Austrijanac Lucca Chmel, Amerikanac Julius Shulman ili fantastični Mađar Lucien Herve.
 
U Beogradu, ovde u hotelu, nedavno smo imali radove rumunske Catalin Marin, ali sada je vreme za nove predloge Alana Saiersa (Velika Britanija), Ane Bochkareve (Rusija sa sedištem u Srbiji), Davida O'Donnela ( Velika Britanija), Erminio Vanzan (Italija), Georg Vorecki (Nemačka), Hashinur Reza (Bangladeš), Hossein Ansari (Iran) i Navfal Jirjees (USA).

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..