BALKANIMA2011Nestrpljivo očekujući novo osmo izdanje, Evropskog festivala animiranog filma BALKANIMA (4-8. oktobar 2011), umetnički direktor i organizacioni tim festivala odlučili su da podsete publiku na najbolje momente iz prethodnih godina, ali i da zagolicaju maštu gledalaca neobičnim i provokativnim savremenim animacijama u jeku najžešćih priprema Balkanima 2011 festivala.

U sredu 14.09. u 20:00, Mala sala DKSG / Animirana sreda: U susret BALKANIMI 2011 (nagrađeni filmovi s prethodnih izdanja i golicave priče). Uvodna reč: Nikola Majdak

Ove godine ćemo u okviru takmičarskog programa BALKANIME videti više od pedeset filmova iz dvadeset šest evropskih zemalja, koje je izabrala selekciona komisija koju su činili Jelena Bešir, višestruko nagrađivana autorka animiranih filmova, Miroslav Nikolić, reditelj i Milan Milosavljević, autor dokumentarnih filmova. Filmove će ocenjivati stručni žiri u sastavu Natalija Dabiža (Rusija), animatorka, rediteljka, predavačica na VGIK, Aleksej Aleksejev (Mađarska) animator i Rastko Ćirić, animator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Žiri za studentske filmove činiće Jana Ondikova, potpredsednica festivala animiranog filma u Žilini (Slovačka), Dejan Dabić, filmski teoretičar i kritičar i Nikola Đurić, snimatelj.

Posebna pažnja ove godine biće posvećena makedonskoj animaciji, a videćemo i program nove češke animacije, koji će predstaviti Pavel Horgček, organizator festivala Anifest iz Praga. Ugostićemo dvadesetak autora iz Engleske, Rusije, Danske, Bugarske, Nemačke, Hrvatske... Videćemo filmove nominovane za prestižnu evropsku nagradu Cartoon D’Or 2011... i još ponešto, a sve pod umetničkim rukovodstvom profesora Nikole Majdaka.

Vidimo se na animiranoj sredi! Pa onda i na festivalu...
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..