Finalna trka umetničkog performansa „Daleko koliko te noge nose!ˮ biće održana u subotu, 27. juna, sa početkom u 16.30 sati. Start je na adresi Dobrinjska 5. Ovaj performans osmislio je Stefan Lukić, mladi umetnik iz Užica i Beograda, a on podrazumeva trčanje i crtanje linija uz pomoć GPS-a. Subotnja trka biće poslednja u nizu od njih 10, a Stefan je svaki put sam trčao na drugu lokaciju. Ovoga puta poziva sve zainteresovane da mu se pridruže kako bi zajedno napravili jedno delo. „Trčanje je nekako odraz naših života. Trči se u ime promene, protesta, svakodnevno na posao, za autobusom, u hitnim slučajevima po pomoć.

Trči se zbog avanture, rekreacije, za zdravo delo i zdrav duh. Ovaj performans treba da nas podseti na sve to, ali i na još više. Treba da nas podseti upravo na nedostatak vremena i trčanje radi smanjenja tempaˮ, objašnjava Lukić.

Kako bi skrenuo pažnju na konstantnu trku sa vremenom, Lukić je odlučio da 10 dana trči od svog radnog mesta, do groblja.

„Lukić u svojim trkama pokreće pitanje tiranije trenutka. Pokušava da se izbori sa stalnim užurbanim tempom, da se izbori za stvari lagane i pojača sporije vreme, a groblje se koristi kao simbol za nekakvo vrzino kolo: ustati, krenuti iz mesta i trčati, trčati sve do grobaˮ, ističe Ana Knežević, istoričarka umetnosti.

Dosadašnji radovi Stefana Lukića dostupni su na Instagram stranici ovde, a na njegovu poslednju trku u sklopu performansa „Daleko koliko te noge noseˮ pozvani su svi zainteresovani. Trka će biti održana u subotu, 27. juna u 16.30 sati, a startuje se na adresi Dobrinjska 5. Po završetku trke biće održana dvočasovna pop-up izložba dokumentacije rada.

Molimo Vas da se za sva pitanja i dodatne informacije obratite Stefanu Lukiću na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..