SREĆNA GALERIJA Studentskog kulturnog centra Beograd (SKC) ima čast da pozove Vas i Vaše prijatelje da posetite izložbu ilustracija “SAVREMENI SRPSKI ILUSTRATORI KNJIGA ZA DECU“, autorke postavke i istoimenog projekta msr Senke Vlahović, u periodu od 17. juna do 4. jula 2020. godine.  „Izložba Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu donosi odabrane radove 25 srpskih ilustratora knjiga za decu, koje su objavljene u poslednjih 10-ak godina za domaće i za strane izdavače. Na izložbi su predstavljene ilustracije profesora Rastka Ćirića, Dušana Petričića, Alekse Gajića, Dušana Pavlića, Tihomira Čelanovića, Alekse Jovanovića, Maje Veselinović, Aleksandra Zolotića, Koste Milovanovića, Ivice Stevanovića, Ane Grigorjev, Jovana Ukropine, Bojane Dimitrovski, Mladena Anđelkovića „koji imaju ozbiljne bibliografije i nagrade za sobom, (...)

ilustratora „zvezda” poput dovitljivog i duhovitog majstora srpske ilustracije Boba Živkovića (...) do najmlađih autora koji su poslednjih godina imali lepo zapažene knjige: Marice Kicušić, Tanje Stevanović, Milice Radenković, Manje Ćirić, Luke Tilingera, Stefana Katanića. Ima tu i slikara koji se povremeno odmetnu u svet ilustracije poput Nebojše Đuranovića ili onih kojima ilustracija za decu nije primarna ili dominantna oblast kojim se bave ali se povremeno u njoj javljaju poput Marije Jevtić, Davida Vartabedijana ili Bobana Savića Geta sa knjigama koje mogu biti za sve uzraste…“

msr Senka Vlahović, izvod iz teksta kataloga izložbe

Senka Vlahović je autorka više stručnih knjiga u oblasti ilustracije, dobitnica nagrade ULUPUDS-a na sajmu knjiga u Beogradu, osnivač i direktor Festivala ilustracije BookILL fest, učesnik više međunarodnih simpozijuma i član više žirija u Srbiji i inostranstvu.  

Izložbu možete pogledati u terminima: ponedeljak-petak: 11.00-18.00 / subota: 11.00-15.00 ili u virtuelnoj formi, na FB stranici

Katalog izložbe u virtuelnoj formi se može pogledati ovde

Shodno propisima o sprečavanju širenja zaraze virusom Covid 19, u galeriji je moguće prisustvo najviše pet osoba istovremeno, uz mere predostrožnosti i lične zaštite (maska i rukavice).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..