Izložba Sonje Gajić pod nazivom „Who do you love?“, biće otvorena u galeriji X VITAMIN, u utorak, 2. juna u 20h. Seriji skulptura i kolaža pridružuje se selekcija akvarela koji su nastajali u prethodna dva meseca, tokom perioda karantina uzrokovanog pandemijom korona virusa.  Skulpture su simboli muškog i ženskog principa, kojima autorka preispituje načine i razloge seksualne privlačnosti – odbijanja i njihov uticaj na partnerske odnose. Kolažima izražava satiričan i kritički odnos  prema stvarnosti i čovekovim osobinama i slabostima. „Može nam se da kažemo da su izrađevine Sonje Gajić, izložene u ovom galerijskom sklopu, upotrebljene da, "u principu", okupiraju sva čula posetilaca.

Iako je ova zamišljena namera zakrivena blještavošću oblikovnih učinaka, može se lagodno zamišljati da su skriveni ciljevi autorke da nam zagolica ona ćutila kojima u doživljaju stvarnosti zalazimo iza vidljivog.“ (iz predgovora kataloga, Dragan Bulatović , Uloga "muško/ženskog principa" u zbunjivanju stereotipa u radovima Sonje Gajić i šire ...)
     
Sonja Gajić završila je master studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je u zemlji i inostranstvu. Njena dela vlasništvo su brojnih privatnih kolekcija. Ovo je njena peta samostalna izložba.

Molimo vas da nosite zaštitne maske i da se pridržavate preporučene fizičke distance.

Izložba traje do 15.06.2020.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..