Izložba bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote - predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije, tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži. Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života, cele nedelje pred proceduru, kada je bio podvrgnut terapiji od 140 tableta na dnevnoj bazi.

Izložbu ''bolji.života'' prati ''Tata Miki projekat'' - koncert Ničeovih saradnika muzičara, kolega sa scene, koji će u subotu,  23. novembra 2019, za ovu priliku izvesti sopstvena viđenja kompozicija čije je demo-verzije Miki Ničić osmislio i snimio tokom lečenja u bolničkim sobama Beča, Beograda i Tel Aviva.

Nastupaju: Autopark, Artan Lily, Auf Wiedersehen, Zemlja Gruva, KEZZ, Ida Prester, Konstrakta, Laura 2000, Mylutin, Plejboj, Porno Brak, Shobaya, Shreya.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..