Predavanje čuvene slovenačke kustoskinje Zdenke Badovinac, direktorke Moderne galerije u Ljubljani koja će u okviru međunarodnog kustoskog kursa „Šta kustosiranje može/treba da bude“ predstaviti svoju knjigu "Drugarstvo: kustosiranje, umetnost i politika u postsocijalističkoj Evropi“ u subotu, 21. septembra od 19 časova u Ostavinskoj (Kraljevića Marka 8) u Beogradu. Značaj ovog predavanja ogleda se i u tome što je ovo njeno prvo predavanje u Srbiji otkako je direktorka Moderne galerije u Ljubljani, na čijem čelu je dvadesetak godina.

Kao inovativna slovenačka kustoskinja, direktorka muzeja i naučna istraživačica, Zdenka Badovinac bila je uticajan glas u međunarodnim razgovorima u kojima se iznova promišljala geopolitika umetnosti nakon pada komunizma. Nepomirljiva kritičarka neujednačenih razmena između Istoka i Zapada, i istoričarka avangardne umetnosti koja se pojavila u socijalističkim i postsocijalističkim zemljama tokom proteklog veka kao prava pobornica radikalnih institucionalnih formi.
     
Ukoliko želite izjavu Zdenke Badovinac, budite u prostoru Ostavinske (Kraljevića Marka 8, Beograd) 20 minuta ranije, a ukoliko ste zainteresovani za intervju sa njom, ljubazno bismo vas zamolili da nam javite kako bismo vam rezervisali termin za razgovor.
Dobro došli.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..