Nešto se dešava sa Palatom Albanija i Hotelom Moskva, Mostom na Adi, Glavnom poštom, Čumićevim sokačetom. Sve je pozelenelo. O čemu se radi? Glavni grad Srbije će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom. Za sve one koji neće biti u Irskoj na Dan Svetog Patrika 17. marta, svet ćemo obojiti u zeleno! Stari spomenici, blistave, nove gradske celine i znamenita umetnička dela učestvuju u akciji #GlobalGreening u čast Irske i Svetog Patrika.

Nakon Velikog kineskog zida, Sidnejske opere, rimskog Koloseuma, Londonskog oka, njujorškog Empajer stejt bildinga, Nijagarinih vodopada, Golden gejt mosta u San Francisku, tokom poslednjih nekoliko godina, zelena svetla se mogu videti i u Beogradu.

Prema rečima Predsednika Irske (http://bit.ly/2pkR5M6) više od 300 stadiona, spomenika, muzeja i drugih građevina širom sveta biće osvetljeno zelenom bojom.

Beogradsko ozelenjavanje trajaće od 16. do 18. marta – od sumraka do svitanja!

Pridružite nam se na tradicionalnom irskom doručku na Dan Svetog Patrika, 17. marta, koji specijalno za BIF priprema partner festivala, restoran Smokvica. Pridružite se Ircima širom sveta koji tog dana slave mir, radost i ponovno rođenje, u ime sveca zaštitnika Irske, Svetog Patrika. Dan počinje sa starom dobrom formulom za doručak – jajima i slaninom, kobasicama, pasuljem i još mnogo toga, sve zaliveno čajem. Lagana muzika – Soulkeepers. Nagrada iznenađenja za najbolji autfit.

Drugi ovogodišnji BIF foto-konkurs poziva umetnike da prijave fotografije na temu “Zeleno osvetljenje”.

Ovoga puta, ohrabrujemo kreativno i originalno tumačenje teme, tako da predmet fotografije prepuštamo autorima. Zeleno osvetljenje može da se odnosi na “ozelenjavanje” zgrada i struktura tokom Dana Svetog Patrika, ili na osvetljenje koje možemo pronaći u prirodi, javnom događaju, portretu. itd.

Važni datumi:
Rok za podnošenje radova: 19. mart 2018.
Proglašenje pobednika: 26. mart mart 2018.

Prijave poslati na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Učesnici konkursa mogu da prijave do 3 fotografije. Fotografije moraju biti u JPG formatu, 1600 piksela po dužoj strani, 72dpi, i sa najboljim kvalitetom kompresije. Fajlovi niske rezolucije neće biti uzeti u obzir.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..