Remont - nezavisna umetnička asocijacija, nakon uspešno završene prve faze kampanje “Da li vam je potreban Remont?”, kreće u novi život 18. januara u 18h, promocijom monografije “Nenad Johnny Racković” i izložbom “DOSIJE: Nečovek” fotografa Borisa Burića, koja je takođe posvećena fenomenu tog više nego atipičnog vizuelnog umetnika, performera, pisca, glumca, radijskog  voditelja, skejtera, klabera…Dugoočekivana monografija Rackovića, čiji su urednici Saša Janjić i Miroslav Karić, donosi prvi sveobuhvatan stručan pogled na umetničke prakse Nenada Džonija Rackovića, čiji je fenomen sagledan, opisan i objašnjen iz ugla dvadesetak autora i zabeležen objektivom pedesetak fotografa.

Početak iscrpnog i svakodnevnog rada na monografiji obeležilo je i kreativno druženje dvojca Racković – Burić. Sastali su se prvi put u Remontu i od tada se susreću redovno, skoro svakodnevno. U Remontu su se  vodili maratonski razgovori, ispovedanja, preslišavanja, praćenja. Sazrevaju ideje, sazrevaju ljudi.

Izložbom „DOSIJE: Nečovek“ fotograf Boris Burić daje svoje viđenje fenomena, neuhvatljivog i većini nejasnog čoveka ovog grada koji svojim življenjem uporno nešto govori i na nešto ukazuje.
Izložba će trajati do 2. februara 2018. godine

Boris Burić, rođen je 1981. godine, živi i radi u Beogradu. Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija završava 2005. godine. Pored ličnih projekata, sarađivao je sa raznim umetnicima (Fokus Grupa, Ivana Ivković, Lidija Delić, Svetlana Radenković, Ana Margarida Menazes, Fayen d'Evie & Katie West..) i galerijama (Remont, Muzej Savremene Umetnosti Beograda, U10, Ostavinska galerija, Kulturni Centar Beograda, Dom omladine Beograda...).

U januaru 2016. učestvuje u rezidencionalnom boravku „Multimadeira” u Portugalu gde je u saradnji sa umetnicom Anom Margaridom Menezes radio na projektu „Hidden” koji je u februaru 2016 god. bio predstavljen u Funchalu i Caniçalu (Madeira).

Galerija Remont od 18.01. do 02.02.2018.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..